Nyt on pakko vaahdota! Muistaako joku tämän:
Jep. Vuonna 2009 rakkaiden hiusteni kohtaloksi koitunut, alkutekijöissään epäonnistunut permanentti. Olisin halunnut oikeasti jotain tällaista:
Kysyessäni tällaista suurta kiharaa kampaajalta, vastaus oli jälleen kerran: se ei ole, eikä tule ikinä olemaan mahdollinen toteuttaa. Ja että kaikissa vastaavissa kuvissa kihara on tehty aina raudalla. Uskoin ja nielin pettymykseni. Ja näin päädyin permanenttiin, jota en edes alunperin halunnut. Tässä uskossa olen elänyt tähän päivään saakka.
Luen Filippiiniläisen Kryz Uyn Thirsty thought -blogia. Janne sattui kysymään naisen kansalaisuutta, mitä lähdin selvittämään FAQ-sivulta, koska en sitä suorilta muistanut. Kyseisellä sivulla Kryz vastaa myös hiusaiheisiin kysymyksiin. Ilmeisesti monia ihmisiä on kiinnostanut, onvatko tytön hiukset luonnostaan kiharat. No, eivät ne ole, ne ovat "digitaalisesti permanentatut". Siis...häh? Mikä se on? Minä olen luullut, että neitonen laittaa tukkansa joka aamu raudalla, koska kampaajien mukaan se on ainoa tapa saada hiukset näyttämään tältä:
Pikaisen googlauksen jälkeen päädyin aihetta käsittelevään blogiin, jota iheesta kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti käydä vilkaisemassa. Digital permanent (suomen kielessä ei liene käännöstä) on siis lämmön avulla tehtävä permanentti. Hiukset kierretään halutun kokoisille rullille (ei kovin pienille!!!) ja kuumuuden ja todennäköisesti myös jonkin aineen avulla luodaan haluttu kihara. Tekniikkaa kutsutaan myös korealaiseksi tai japanilaiseksi permanentiksi, koska se on siellä suunnalla kehitetty ja kovassa huudossa.
Tässä laite, jolla kihartaminen suoritetaan. Näyttää kidutuslaitteelta, mutta laitteen tarkoitus on pitää kuumat rullat irti päänahasta, jotta se ei pala.
Kuumuuden vuoksi käsittelyä ei voida aloittaa aivan tyvestä, mikä tekee itseasiassa kiharasta luonnollisen näköisen. Tässä sivustoa lukeneiden itse lähettämiä kuvia digitaalisesta permanentista.
Sivustolla muistutetaan, että kyseinen permis sopii parhaiten tukkaan, jonka hiuslaatu on karhea, koska kiharasta tulee jämäkämpi ja se pysyy pidempään. Kiharan kokoon vaikuttavat valitut rullat. Voisi kuitenkin kuvitella, että esimerkiksi ensimmäisen kuvan tyyppinen kihara olisi mahdollista saada aikaan myös pohjoismaalaiseen tukkaan. Tämän permanentin sanotaan olevan niin sanottua kylmää eli kemiallista eli "normaalia" permanenttia hellävaraisempi.
Päähäni ei mahdu se, ettei tällaista tekniikkaa tunneta täällä lainkaan! Se ei ole vielä kovin rantautunut Eurooppaan ylipäätään. Voin vain ihmetellä miksi ei!? Ainakin pohjois-eurooppalaisilla on niin suora tukka, että moni hyppisi riemusta tällaisesta käsittelystä! Vai ovatko suoristusraudat niin suosittuja, ettei tällaisen permanentin ajatella myyvän? Olen täysin eri mieltä! Tämä myisi kuin häkä! Lähimmästä kampaajasta, joka osaisi tehdä digitaalisen permanentin, ei ole aavistustakaan. Toistaiseksi pitänee matkustaa Koreaan tai Japaniin. Ei voi muuta sanoa kuin että HALOO SUOMI!
EDIT: Lämpöpermanentteja tehdään myös Thaimaassa, joten sinne matkustavilla on hyvä mahdollisuus teettää itselleen vastaava permanentti esimerkiksi Bangkokissa. Hinta on ilmeisesti 3500-5000 bahtn tienoilla, joka on euroissa 90-130 euroa. Jos olisin asennoitunut oikein, olisin voinut teettää itselleni lämpöpermiksen viimeisenä iltana Bangkokissa, mutta en osannut päättää ajoissa, ja sitten oli liian myöhäistä. Esimerkiksi isoissa ostoskeskuksissa on kampaamoita, joissa saattaa saada kyseisen käsittelyn.
5 kommenttia:
Nyt luin tästä tavasta ensimmäistä kertaa ja mielellään itsekin laitattaisin kiharat tuolla tavoin ! Täytyypä etsiä lisää tietoja tästä, kiitos ! :)
Olen laitattamassa permanenttia lähiaikoina pitkiin hiuksiini.
Jep, tällaiselle olisi kysyntää! Kas kun ei ole Suomessa palvelua tarjolla, onko tietoa olisiko esim. naapurimaa Virossa jo saatavilla tätä käsittelyä?
En tiedä saako käsittelyä edelleenkään Euroopasta ylipäätään. Pitäisi ottaa selvää, mutta mututuntuma on melko epäilevä.
Edellisessä työpaikassani työskenteli nainen, joka oli kotoisin Kiinasta. Hän otti kotona käydessään Kiinassa permanentin ja se näytti juuri tuollaiselta latvoista ihanasti laineilla olevalta. Olen käynyt kampaajakoulua ja ihmettelin, miten tuollainen permanentti on mahdollinen ( hänellä todella pitkät, paksut ja karheat hiukset) saada aikaiseksi ja pysymään hiuksessa. Nyt kun luin tämän jutun taiankin tietää, miten se oli saatu aikaiseksi.
Itse asiassa ensimmäiset permanentit tehtiin Euroopassa juuri noin. Asiakkaiden saamat sähköiskut (märät hiukset, tötteröt päähän ja johto seinään) eivät kuitenkaan kasvattaneet permiksen suosiota ja ensimmäisen maailmansodan jälkeen meillä keskityttiin kylmäpermanentin tekoon. Kiva kuitenkin nähdä, että menetelmä on edelleen elossa! :) http://en.wikipedia.org/wiki/File:Icall_Machine_1920.jpg
Lähetä kommentti