29.6.2010

Midsummer night's dream

Monien juhannus on todennäköisesti sujahtanut ohi jonkun sukulaisen, tutun, puolitutun tai tuntemattoman mökillä. Oma juhannukseni ei juuri poikennut tänä vuonna suomalaisesta perinteestä. Suurin osa juhannuksista on kahdallani jäänyt täysin kokematta, sillä olen ollut aina ulkomailla helteessä tähän aikaan vuodesta ( ja näistä ilmoista päätellen hyvä niin).

Pakkasimme Jannen kanssa reput ja nyssäkät ja ajelimme 45 minuuttia pois kaupungista äitini mökille. Seuraksi hyppäsivät kyytiin äitini, sisareni ja Nancy-koira.

Tässäpä sortseista collegeihin vaihtunut "helleasuni". Huomatkaa vaaleanpunaiset lämpösukat ja äidin tupsulliset tohvelit, kruunaavat tyylin.Image and video hosting by TinyPicNancystä on tulossa aikuinen koira, kun ei se enää leikikään kuin ennen :D.Image and video hosting by TinyPic


Lounaspöytä ja Jannen takamus löysivät kuvaan.


Image and video hosting by  TinyPic


Pihasaunaa...Kävimme sisareni kanssa hakemassa kaksi pientä koivua äidin mieliksi ulko-oven molemmin puolin, sekä karsimme koivuista vitsan saunomista varten. Operaatio oli aikamoinen urotyö, kun ottaa huomioon että meidät melkein syötiin elävältä toimituksen aikana. Hyttysiä on tänä vuonna paljon.


Image and video hosting by TinyPic


Juhannusaattona oli niin lämmintä, että rannalle kehtasi mennä. Janne kävi pulahtamassa kaksi kertaa siinä missä itse kahlasin reisiä myöten vilusta väristen. Lapset olivat yhtä uhkarohkeita kuin Jansku, kumma kyllä.


Image and video hosting by TinyPic


Juhannusaattona minulla oli idyllinen piikatyyli :).


Image and video hosting by TinyPic


Mökin eteinen. Heh, seinällä koreileva lintutaulu on minun maalaamani joskus yläasteella kai.


Image and video hosting by TinyPic


Otimme muutaman lautapelin ajanvietteeksi ja pelasimmekin niitä. Tässä kuvassa ilma näyttää niin mukavalta ja kaikki on niin hyvin...todellisuudessa sisareni kiehnäsi koko ajan ötököiden takia, ja juoksi välillä sisälle suihkimaan hyttysmyrkkyä. Lopulta pakenimme sisätiloihin.


Image and video hosting by TinyPic


Kävimme läpi arkullisia vanhoja vaatteita. Olen koonnut taidokkaasti ylleni kasarikokonaisuuden. Kukkahaalari, punainen hame ja jakku olkatoppauksilla, muah! Itseasiassa otin hameen ja haalarin itselleni käyttöön :D.


Image and video hosting by TinyPic


Janne sai valtaisan miehisen puuskan. Hän oli jatkuvasti pilkkomassa puita, sytyttämässä saunaa, sytyttämässä takkaa, sytyttämässä grilliä...hmm, ettei vain olisi pyromaanisia piirteitä. Äiti kehui, että on se niin mukavaa kun on mies hoitamassa hommia. Itse nyrpistelin vieressä, sillä ajoinhan minäkin nurmikon eikä Janne olisi pärjännyt grillauksessa ilman minua. Äiti ei ottanut kuuleviin korviinsa, mokoma! Äidit, aina paapomassa poikia...


Image and video hosting by TinyPic


Äiti ja Janne paistoivat iltapalaksi makkaraa uunissa.


Image and video hosting by TinyPic
Tällä kertaa juhannus meni rauhallisissa ja mukavissa tunnelmissa (tosin ei meillä ehkä mitään massiivista juhannustunnelmaa ollut, se olisi varmaankin vaatinut kossupullon per lärvi suomalaiseen tapaan). Autoin sisartani tekemään perinteiset juhannustaiat (minulla on jo oma kulta kainalossa, niin ei tarvitse :)): kolme kertaa saunan ympäri, joelle kuvajaista katsomaan, seitsemän kukkaa tyynyn alle. Sisareni näki seuraavana yönä unta, jossa hän esiintyi playbackinä 69 eyes yhtyeen laulajana. Mitäs siitä nyt sitten pitäisi päätellä :D?

Janne onnistui kaivelemaan jostain puskasta jonkun mahapöpön ja saikin rampata juhannuspäivän vessassa ja nukkua minkä muuten ehti. Kiitos vain, itse en saanut kuumetta nousemaan, joten oksentelinkin sitten eilisen päivän. Onneksi tänään on jo paljon parempi olo ja voisin ennustaa parantuvani huomiseksi. Toivotaan niin!


Juhannusbiisien juhannusbiisi:

Rauli Badding Somerjoki - Paratiisi

Ei kommentteja: