17.9.2010

The bad and evil

Kysyin tänä aamuna pukeutumisahdistuksen vallassa Jannelta mitä pukisin päälleni (turvaudun tähän ainoastaan hätätapauksessa masentavina aamuina, jolloin ei jaksaisi panostaa, mutta toisaalta haluaisi ulkonäön tuovan tiettyä varmuutta mälsään päivään). Janne kehotti pukemaan farkut. Minä mutristin. En käytä farkkuja. Ne on ihan varmasti kehitelty ihmisten kidutusvälineeksi. Kaapin edessä jonkin aikaa pyörittyäni päätin, että kai sekin on sitten kokeilemisen arvoinen vahtoehto, ehkä.


Viisi syytä olla käyttämättä farkkuja:

1. Ne ovat kovat, vetävät haaruksista ja puristavat polvista kyykistyessä niin ettei veri kulje.
2. Takapuoli. Jossain lehdessä joku kirjoitti, että leggingsien tulosta lähtien ihmiset ovat iloisesti pyöristyneet, leggingsit kun menevät jalkaan kumminkin. Ehkä se pitää paikkansa. Vaikka pyöristymiseni kriittinen kohta ei olekaan takapuoli.
3. Farkut kadottavat vyörätön ja istuessa maha auttamatta tunkee farkkujen reunaa pidemmälle ( kiristys saattaa saada aikaan mahakipua tai ilmavaivoja:D). Tämä efekti alkaa kyllä näkyä jo seisoessanikin... Oi, niitä nuoruuden aikoja, kun asiat vielä olivat toisin. Mahatosiasia asettaa haasteita yläosalle.
4. Farkut eivät ole söpöt. Se tietysti loppujen lopuksi riippuu siitä mitä niiden kanssa pukee.
5. Farkut ovat osa lähes jokaisen arkiuniformua. Niissä ei siis ole juuri mitään kiinnostavaa. Tai erityisen inspiroivaa.


Vaihtoehto A: Kyllä sen naamasta näkee. Kuten sanottu, aika paljon on kiinni yläosasta. Ja tässä olen onnistunut valitsemaan yhdistelmän, joka saa minut näyttämään siltä kuin minulla ei olisi rintoja ollenkaan. Ruskea paita on kyllä yleensä todella kiva, olen käyttänyt sitä paljon (ostetta kesällä Luleån reissulta).


Image and video hosting by TinyPicVaihtoehto B: Päättelin, että lienee parempi peittää kuin näyttää, kun pylly kumminkin keikkuu kaikkien katseltavana. Siispä hain hieman löysempää yläosaa päätyen mohair-villaiseen neuleeseen. Vaaleanpunainen väri lisää söpöysefektin ;). Villasukat ovat vähän ekstraa (meillä on kylmät lattiat), mutta huomatkaa yhteen sointuvat sävyt. Tällä siis. Paita on muuten ostettua Roomasta ja ollut yksi lemppareistani viimeaikoina. Tämä trendi jatkuu luultavasti vahvana talven yli.


Image and video hosting by TinyPicViisi syytä käyttää farkkuja:

1. Paljastavat jalat ja voivat saada ne näyttämään pitkiltä.
2. Takapuoli. Se näkyy. Jotkut saattavat tykätä.
3. Farkut ovat helppo pohja erilaisten kokonaisuuksien luomiseksi.
4. Ovat suhteellisen lämpimät ja niillä on helppo pyöräillä. Kestävät myös aika kauan käytössä.
5. Mahdollistavat löysien yläosien käytön, sellaisten jotka ovat liian lyhyitä leggingsien kanssa käytettäväksi.


Olen yhä sitä mieltä, että hame/mekko on ollut tarkoituksellisesti käytössä läpi ihmisen historian: se piilottaa erinaiset turpoilut, korostaa vyötäröä, on ilmava ja mukava. Hameella en silti lähtisi ratsastamaan ;).


Hippaisen pidennetylle viikonlopulle Rovaniemelle ruskaa ihailemaan! Mukavaa vikkonloppua!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

musta tuntuu, että (tyyli-)ihmisillä on nykyään vähän rajoittunut kuva siitä, millaiset farkkujen pitäisi olla - eihän niiden välttämättä tarvitse olla imukireät ja superistuvat, jos sellaisissa ei viihdy. :P ja boyfriend-farkut ON söpöt!

GloomySunday kirjoitti...

Trendejä seuraavat käyttävät niitä farkkuja, jotka ovat kaikista eniten hip, niinhän se on. Mutta toisaalta trendit näkyvät valtaväestössäkin ihan sen takia mitä kaupoissa on tarjolla.

Itse en tunne oloani kotoisiksi boyfriend-farkuissa. Minun ylläni ne näyttävät tosiaan pojan farkuilta :D. Löysemmissä malleissa harvemmin on strechiä, joka osaltaan lisäisi mukavuutta. Mutta kuten sanottu farkut ovat todella yleisesti käytetty vaatekappale kaikissa sen muodoissa. Itsekin olen ollut farkkujen kuluttaja. Jossain vaiheessa vain totesin, että onhan niitä mukavampiakin vaatekappaleita. Makunsa mukaan kukakin :).