27.8.2011

Lontoo

Olemme palanneet Lontoosta, vaikka vieläkin keräilen voimia reissun jäljiltä. Oli siinäkin loma! Olimme matkalla ystäväni ja hänen kämppiksensä kanssa kahdeksan päivää, joista kaksi hupeni matkustamiseen. Menimme junalla Tampereelle, mistä liftasimme lentokoneella suoraan Stanstedin lentokentälle. Yövyimme hostellissa nimeltä Equity Point. Voin suositella hostellia, mutta huoneet saattavat olla aika pieniä. Lisäksi meitä viihdytti "a loud banging noise" yöt päivät. Ilmeisesti jokin vesiputki ei ollut ihan kohdillaan ja aina jonkun valuttaessa vettä putki kalahteli ikävästi. Aluksi luulin, että hostellille on palkattu joku paukuttamaan meidän seinäämme, sitten epäilimme hissiä ja respasta ehdotettiin vesiputkea. Vikaa ei korjattu meidän aikanamme, joten nukuimme joka yö korvatulpat päässä.
Näkymiä ensimmäisen hostellihuoneemme ikkunasta.Hostellihuoneemme. Janne nukkuu yläsängyssä, alasänky oli minun. Samassa huoneessa, eri sängyissä nukkuivat myös matkapumppanimme.Näkymiä hostellin lähistöltä. Otimme viime reissusta opiksemme ja varasimme hostellin läheltä keskustaa, toisin sanoen Hyde Parkin vierestä. Ratkaisu osoittautui hyväksi. Viimeksi meillä meni yli 45 minuuttia päästä kaupunkiin motelliltamme.Lähikirkko.Ikkunanpesijöitä.


Paikallinen pubi. Valitettavasti emme käyneet sisällä asti. Kävimme vain yhdessä pubissa ovella ja toisessa kuuntelemassa blues jameja. Paikan nimi oli Ain't nothing but...the blues bar :).Ehdimme tehdä visiitin British museumiin. Kävimme katsomassa egyptiläisen, kreikkalaista ja aasialaista kokoelmaa. Onneksi monet museot ovat nykyään Lontoossa ilmaisia! Se säästää todella paljon rahaa.

Tässä aasialaisessa pikku pullossa on säilytetty tupakkaa tai jotain muuta huumaavaa ainetta. Kaunis pullo!Vietimme yhden päivän Kew Gardenissa eli valtavassa kasvitieteellisessä puutarhassa. Olimme yllättävän rentoutuneita päivän jälkeen! Minua väsytti jo puistossa niin paljon, että meinasin nukahtaa nurmikolle.Vanha kasvihuone. Sisällä oli mitä kummallisimpia trooppisia kasveja! Muun muassa valtava palmu.Ehkä lempipaikkani puutarhassa: lummemökki.  Jannella on joku juttu lihansyöjälasveihin... Kävimme Portobello roadin marketilla lauantaina. Hirveästi ihmisiä! Mutta vaikka mitä mielenkiintoista antiikkitavaraa! Muun muassa aivan mielettömän ihania vanhoja ja kauniita soittorasioita, joitta oli metallilintuja! En edes kehdannut kysyä paljonko ne olisivat maksaneet... Kuvassa katubändi.Pitää seuraavalla kerralla käydä käyskentelemässä Notting Hillissä ihan muuten vain, koska paikka oli kaunis, mutta liian täysi chillailuun.En ymmärrä kuinka ne kaikki matkamuistokaupat selviävät! Kuka niistä ostaa? Mistä tuli mieleeni, että unohdimme taas ostaa jääkaappimagneetin! Olen ruvennut keräilemään niitä paikoista, joissa käyn. Hitsi!Alunperin eläintarhapäivällemme oli luvattu sadetta, mutta onneksemme ei sittenkään satanut pisaraakaan. Aurinko paistoi ja eläimiä oli mitä katsella! Erityisesti mieleeni jäivät gorillat! Ne ovat niin kiehtovia, mutta samalla myös surullista katseltavaa häkeissään. Niin kuin ihmisiä sulkisi eläintarhaan. Lintunen? Ja yöelämää! Tämä kuva taitaa olla ainoaa laatuaan, niin harvoin minua nähdään drinkin ääressä. Mutta eksyimme LAB nimiseen baariin, jonka tarjoilijat ovat valmistuneet London Academy of Bartendingistä, ja paikan listalla on 80 eri drinkkiä! Pakkohan oli kokeilla yksi vaikka hintaa oli n. 10 euroa per drinkki. Ai, että olihan se hyvää!Kuvanen Lontoon pukumiesalueelta. Löysin alueen Spitalfields marketilta itselleni ihanan pupukuvioisen pikkumekon! Kulutinkin siihen sitten viimeiset 15 puntaani. Rahat meillä loppuivat kasken ennen aikojaan. Miten tyypillistä! Ostoksia ei tullut tehtyä kovin montaa: yksi villapaita, T-paita ja pupumekko, siinä se.

Reissu meni kaikenkaikkiaan oikein mukavasti. Hieman ehkä häiritsi se pang pang öisin, mutta mitäs pienistä. Olen nukkunut univelkoja kotona takaisin. Tällä reissulla pääsin myös mukavasti irti Pepistä, nyt kun esityksetkin on jo esitetty. Seuraavaksi pitäisi ryhtyä tähyilemään tämän syksyn velvollisuuksia - koulua, kandia ja niin edelleen. Tässä on vielä pari päivää ja sitten opinnot alkavatkin. Jannekin muutta kajaaniin ensi viikon alussa. Siinä onkin sitten sopeutumista!

Ei kommentteja: