19.8.2012

Raparperisiirappia


Tällä mekolla on tunnearvoa. Äitini ystävä osti tämän joskus minulle kirpputorilta. Mekko on joko vanha kopio 50-luvusta tai aito 50-lukulainen, en osaa sanoa kumpaa. Se on ollut minulla yläasteelta asti. Jossain vaiheessa päätin leikata helmaa lyhyemmäksi ja pituutta lähti vahingossa liikaa. Tein mekkoon eräänlaisen pussihelman. Onpas tämä joskus blogissakin vilahtanut. Olen tapaillut Jannea tässä mekossa silloin, kun olimme ruvenneet vasta ihan tosissamme seurustelemaan. Oi niitä aikoja :).

Tänään ajattelin tehdä raparperista siirappia! Hyvä ystäväni Niiki tarjosi meille raparperilimonadia, ja ihastuin  ikihyviksi! Niin raikasta ja hyvää! Siirappi sekoitetaan mineraaliveteen tai sitruunalimppariin. Ohje löytyy esimerkiksi täältä. Ja eikun työntouhuun!
Ensin raparperit kuoritaan...


...ja pilkotaan. 

 
 Soo-soo kattila, älä kiehu yli! Vaan kiehuipa se sittenkin :D.

 
 

Kiehutellaan 10 min.


Periaatteessa raparperikeitos olisi pitänyt siivilöidä, mutta minusta oli ihan turhaa heittää varsinaiset raparperit menemään, joten survoin keitoksen sauvasekoittimella tasaiseksi. Toivottavasti näin siirapissa on myös enemmän makua, vaikkei se kauniin väristä varsinaisesti olekaan.

Valmista tuli!

Ei kommentteja: