23.3.2013

Pretty preppy

Tänään on tarkoitus mennä katsomaan sisareni tanssiesitystä Arktiset askeleet -tanssitapahtumaan. Graduaineiston litterointi ja esitys saavat luvan riittää tämän päivän ohjelmaksi. Eilen tarjosin siskolle sushi-aterian kirjoitusten loppumisen kunniaksi :). Namia oli. Oli myös varsin mukiinmenevä tarjoilijamies ;). Paikka on nimeltään Yuki Sushi. Kannattaa käydä testaamassa, jos on sushin ystävä. 

Tähän stailaukseen olen ollut poikkeuksellisen tyytyväinen. Lähtökohtana oli 60-luku, mutta lopputulos taitaa olla enemmän preppy. Kengät olisivat voineet olla toiset, mutta ne sopivat hyvin takkiin, joka minulla oli päälläni. Tässä asussa teki ensiesiintymisensä myös Thaimaassa teetetty "silkki"kauluspaita. En ole vieläkään aivan vakuuttunut materiaalin aitoudesta, mutta mitäpä pienistä. Ei se niin paljon maksanut ja taitaa epäilyksistäni huolimatta kuitenkin päätyä käyttövaatteeksi. Uptown Girl - cover Darren Criss Warblers Billy Joel Curt Mega

Opin muutaman asian lomapukeutumisesta trooppisen Thaimaan kuumuudessa, siis pukeutumisesta kuumuudessa ja auringonpaahteessa.

1. Ota mukaan helppoja vaatteita. Tätä ei voi liikaa korostaa. Pakkasin itselleni mukaan myös hepeneitä, mutta käytetyin vaate taisi olla löysähkö trikoomekko, jossa on röyhelö rinnan päällä. Tämä:


Kun on kuuma, ei tee mieli vetää päälle ihonmyötäistä polyesterimekkoa, esimerkiksi. Ilma ihon ja vaatteiden välissä on miellyttävää, kun hikoilee jatkuvalla syötöllä. Paikalliset eivät myöskään ole mitään muodin edellekävijöitä, joten minusta ainakin euromuoti (osa vaatteista, joihin pukeutuisin kesällä esim. Suomessa) tuntui olevan vähän out of place Thaimaassa.2. Varaudu palamiseen peittävillä ja kevyillä yläosilla. Olen melko tarkka aurinkorasvojen kanssa, enkä pala Euroopassa juuri koskaan, enkä palanut Chilessäkään. Thaimaan aurinko on kuitenkin sen verran raju, että paloin neljä kertaa (30 ja 45 suojakertoimesta huolimatta)! Kahdesti hartioista. Sitten olikin pakko kulkea toppia peittävämmässä yläosassa. 
3. Ota mukaan kevyet, pitkät housut. Kyllä vain. En olisi itsekään uskonut, mutta minulla oli mukana urheilutrikoot, joissa viihdyin lähes koko viimeisen viikon. Ne olivat viileähköt, suojasivat auringolta ja no, Koh Lantalla ne olivat myös säädylliset. Ja tietysti niissä oli helppo puuhata kaikenlaista. Yläosana minulla oli Marimekon paita. Se oli ehkä koko reissun lempiasuni.
4. Suosittelen todella lämpimästi päähineen käyttämistä. Se suojaa auringonpistokselta ja vähentää päänsärkyä, jota polttava aurinko ainakin itselleni aiheuttaa. Hattu myös suojaa kasvoja palamiselta ja auringon vanhentavalta vaikutukselta. Aurinkolasitkin ovat erittäin hyvä idea. Itse unohdimme ne kotiin ja kirosinkin lipsahdusta myöhemmin useaan otteeseen. Voin olla vähän nössö, mutta en uskaltanut ostaa laseja paikanpäältä, koska en tiennyt oliko niissä UVA/UVB-suoja. Ilman suojaa aurinkolasit voivat olla jopa vahingolliset silmille. 
5. Muista aurinkorasva, mutta unohda meikki! Tai ainakaan minulle siitä ei olisi ollut mitään hyötyä, kun naamaa pitkin valui hikeä, siinä se olisi meikkikin valunut pois. Toisekseen uin niin usein, että senkin kannalta meikki olisi mennyt vain hukkaan. Olin siis lähes koko matkan au naturel, minkä kyllä kuvista näkee. Jos haluaa vähän väriä kasvoihin, huulipuna voi olla hyvä idea!


6. Varaa värikkäät/kivat uikkarit tai useammat! On kiva vaihdella uikkareita, jos viettää useita päiviä rannalla. Saa vähän vaihtelua. Kirkaan väriset ovat tosi pop! Tykkäsin tosi tosi paljon omista Maajin biksuistani! 


7. Varaudu pitämään pitkiä hiuksia kiinni. Siinä kuumuudessa ei kestä erkkikään pitkää tukkaa laskeutumassa niskan yli, huh. Ja tietysti uimisenkin kannalta on helpompaa, jos tukka on kiinni. On todennäköistä, etteivät mitkään muotoilutkaan pysy tukassa kosteuden takia. Lainerauta jäi reissun aikana kokonaan käyttämättä.  Ja lopuksi: ota myös tyylillisesti rennosti :).

Ei kommentteja: