5.7.2015

It's in the detailsPitkään painin sen kanssa, että mielestäni asuni olivat aina liian tylsiä. Niistä jäi puuttumaan se juju, se, mikä tekee asusta uniikin. Yritin korjata ongelmaa etsimällä erikoisempia vaatekappaleita, mutta ne olikin sitten vain vaikeampi pukea ja yhdistää. Lopulta tajusin, etten kiinnittänyt riittävästi huomiota yksityiskohtiin. Pelkät farkut ja harmaa T-paita eivät vielä ole asu, mutta kun niihin yhdistää esimerkiksi hatun, kauniin käsirenkaan ja korkokengät niin sitä on jo oikeastaan suomalaisittain ylipukeutunut, koska näyttää niin "huolitellulta". Suomessa on synti kiinnittää huomiota ja näyttää liian hyvältä tai liian laitetulta. Siksi varmaan itsekin olen aikaisemmin aina jättänyt viimeistelyn pois, jotta en olisi liian huolitellun näköinen. Viimeistely ei kuitenkaan välttämättä tarkoita sanatarkasti huoliteltua. Se tarkoittaa vain sitä, että on lisännyt asuun jotakin, joka tekee siitä uniikin ja oman näköisen.

https://www.pinterest.com/pin/412431278352718338/

https://www.pinterest.com/pin/412431278352717792/ Asun viimeistelevien yksityiskohtien ei aina tarvitse olla asusteita, mutta usein ne ovat. Kaunis kaulakoru, välkehtivät korvakorut tai upeat kengät kiinnittävät taatusti katseita ja tekevät asusta laadukkaan oloisen. Muita suosittuja viimeisteleviä asusteita ovat erilaiset sormukset (joita on usein monta), kellot, huivit, aurinkolasit, laukut, hatut ja sukat. Aikaisemmin en käyttänyt koruja oikeastaan ollenkaan. Nyt olen opetellut käyttämään yksittäisiä koruja, kuten näyttävää kaulakorua tai korviksia. Myös muita asusteita opettelen enenevissä määrin hyödyntämään. Olen nyt viimein hieman lämmennyt kesähatuille, koska ne ovat yksinkertaisesti hurjan käteviä ja lisäävät mukavuuttaa auringon paahtaessa. Vanha lippikseni on ollut kovassa käytössä ja Barcelonasta ostin "olkihatun". Huiveja käytän jonklin verran hiuksissa, mutta niitäkin voisin hyödyntää paljon monipuolisemmin. Haluaisin opetella käyttämään sukkia erityisesti korkokenkien kanssa, mutta sen opettelu on vielä kesken. Asusteissa on niin paljon valinnanvaraa sekä tyylin että hintahaitarin suhteen, että jokainen löytää varmasti omaan tyyliinsä sopivat.
Myös printit ja erilaiset kankaan tekstuurit voivat toimia asun viimeistelevinä tekijöinä ja mielenkiinnon herättäjinä. Itseasiassa, jos vaate tai vaatteet ovat jo itsessään näyttäviä, asusteet voi jättää minimiin. Mielestäni vaatii kuitenkin erityistä taitoa koota asu pelkästään mielenkiintoisista vaatteista jättäen kaikki asusteet pois. Itse en ainakaan kovin montaa kertaa ole siinä onnistunut, vaikka muutama onnistunutkin yritys on takana. Erityisesti usean printin yhdistelmä saattaa kaivata hyvin minimalistiset asusteet. Meikillä ja hiuksilla voi myös pelata. Huulipuna on ihan viimeistelyn ykkönen meikkirintamalla. Vaikka ei laittaisi kuin vain pelkkää huulipunaa, lookin ryhti kohenee heti huomattavasti. Pelkän huulipunan sipaiseminen huulille taitaakin olla tunnettu kesäkikka. Hiuksissa valinnanvaraa on lähes loputtomasti. Voi tehdä erilaisia kampauksia - tai jättää tekemättä. Myös hiuskoristeita on nykyään moneen lähtöön. Tämän hetkiset suosikkini ovat erilaiset soljet.


https://www.pinterest.com/pin/412431278352717917/

https://www.pinterest.com/pin/412431278352717967/


Sen jälkeen, kun älysin ruveta lisäämään vielä sen yhden "ylimääräisen" jutun, ovat asuni näyttäneet omasta mielestäni paljon mielenkiintoisemmilta. Ne ovat myös tuntuneet enemmän 'minulta'. Joillekin voi sopia neuvo ottaa asusta aina lopuksi joku juttu pois, mutta minulle - entiselle viimeistelyminimalistille -  parempi neuvo on lisätä aina lopuksi jotain pientä. Se vaatii aina himpun rohkeutta valita esimerkiksi korkokengät ballerinojen sijaan, mutta lopputulos on yleensä aina parempi, ja tunnen oloni itsevarmemmaksi asussani.

Ei kommentteja: