19.3.2010

Eettinen probleema

Yksi ainut vaatekappale löysi tiensä matkalaukkuuni Madeiralta. Tämä neule, joka on pitkä, lämmin, villainen, erilainen, hyvin tehty...mutta myös kaninkarvainen. Jos lentokuljetusta kotimaahan ei lasketa ;), neule oli varsin halpa kustannettuaan 15 euroa alennuksien jälkeen. Olen aivan ihastunut tähän vaatekkappaleeseen. Ainoa ongelma neuleen suhteen on eettinen: puput. Vasta ostamisen jälkeen hokasasin, että vaate onkin valmistettu...kiinassa, glup. Jotenkin ja jostain syystä ajattelin neuleen olevan portugalilainen tai jotain... Minun on toisaalta vaikeaa tuntea huonoa omaatuntoa ja toisaalta minuun iskee syyllisyyskohtauksia, jolloin tekisi mieli leikellä koko takki palasiksi. Se, että puput ovat kuolleet ei niinkään vaivaa minua, ennemminkin mieleeni nousee kauhukuvia siitä miten jussikat ovat mahtaneet kuolla. Hirvittävän riipivän ristiriitaista. Varsinkin, kun minun ei koskaan ikinä ollut tarkoitus tukea turkisteollisuutta millään tavalla.



Image and video hosting by TinyPic




Banda do Casaco - Paísportugal




Image and video hosting by TinyPic




Image and video hosting by TinyPic
Mitä muuta tähän voi todeta, kuin että synnillistä touhua miten päin tahansa asian kääntää. Sovitusmahdollisuuksia niin että saisin yhä pitää neuleen?


Tai sitten voin yrittää sallia itselleni yhdän lipsahduksen. En sentään polta tupakkaa ja tuhoa samalla puolta amazonista. Se olisi eettisesti raskauttavampi teko. Ja taas toisaalta...

Ei kommentteja: