9.7.2010

In Stockholm state of mind

Palasin eilen Helsingistä ystäväni luota. Kotona odottikin sitten kasa ristiriitaisia ja hämmentäviä uutisia, mutta niistä lisää mahdollisesti joskus myöhemmin. Jokatapauksessa ostimme ystäväni kanssa sunnuntaina täysin extempore liput Tukholman päiväristeilylle! En ole käynyt risteilyllä kuin kerran aikaisemmin. Itseasiassa oli ihan mahtavaa saada vähän vaihtelua maisemaan! Meillä oli kivaa! Shoppailuja ei liiemmin tullut tehtyä muualla kuin sisustusliikkeissä sekä ravinnon puolesta. Kävimme tsekkailemassa kuninkaanlinnan huoneita ja kirkon´, jossa Victoria ja Daniel tässä taannoin vihittiin :). Kirkko on näkemisen arvoinen, se on ihmeellisen valoisa ollakseen rakennettu 1200-luvulla. Myös kehuttu puuveistos pyhästä yrjänästä ja lohikäärmeestä on kehujensa arvoinen.


Tähän väliin pari kuvaa vielä Luleån ostoksista. Paita on cheap mondayn ihana college ja alushame yhä monkista.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Onnistuimme Tukholmassa hieman sekoilemaan aikataulujen kanssa: Ruotsin vesillä seurataan Ruotsin aikaa ja niin edelleen. Kun aamulla oli tarkoitus rantautua laivasta Tukholmaan siinä 9.30, me heräsimme tuntia suunniteltua liian aikaisin, koska emme olleet ottaneet huomioon kellon siirtämistä tuntia taaksepäin. Sitä luulisi, etä olimme ottaneet aamuisesta opiksemme, mutta ilmaannuimme takaisin laivalle melkoisella kiireellä jälleen tuntia liian aikaisin. Se oli pinoinen pettymys tajutessamme virheemme :D. Ainakin saimme varattua buffetpöydän.

Löysin vihdoin lampun olohuoneeseemme! Jannen isä pudotti edellisen lattialle, minkä jälkeen lamppu oli enää kasa irtonaisia osia. Sen siitä saa kun miehet säätävät eivätkä tiedä mitä ovat tekemässä. Anyways löysin vanhassa kaupungissa sijaitsevasta liikkeestä yli 300 euron lampun -75% alehintaan! Maksoin lampusta 80 euroa! Tai siis olisin maksanut jos tililläni olisi ollut rahaa :D. Unohdin siirtää itselleni käyttörahaa ennen lähtöä ja isänikin avustuksesta suurin osa humpsahti muistamattani automaattiseen vuokran maksuun. Ihmettelin sitten puoli matkaa, että miksi minun korttini ei toimi vaikka tilillä pitäisi olla rahaa, heh. No, eihän siellä ollut ja nyt minulla on pitkä velkalista ystävälleni. Kiitokset Dille, että mahdollistit niin lampun kuin ruokailut laivallakin!

Hytissä rupesin tarkastelemaan kassiin pakattua uutta, hienoa lamppuani lähemmin. Ja totesin, että virtahehkulamppujohdon kiinnittäminen itse varjostimeen on mahdotonta. Myyjä oli unohtanut laittaa jonkun osan mukaan purkaessaan lamppua! Ääh, soitin kauppaan ja lähetin eilen sähköpostia siinä toivossa, että lähettäisivät puuttuvan osan minulle postin kautta. Eli siis emme vieläkään saa olohuoneeseen kunnollista valaistusta. Nyt kesällähän tuo ei ole kummoisempi ongelma, mutta syksyn saapuessa tunnelmat voivat olla vähän erilaiset :).

Tänään onkin sitten lähtö kavereiden mökille. Ilmeisesti myös Eeva-vauva tulee ainakin vierailemaan siellä, mistä olen aika innoissani :).

Billy Joel - New York State Of MindEi kommentteja: