28.8.2013

Rintaliiviasiaa

Lupasin jokin aika sitten perehtyä alusvaatteiden ihmeelliseen maailmaan. Tästä aiheesta minulla onkin muutama sana sanottavana ja kana kynittävänä. Sopivien rintaliivien löytäminen on ollut minulle haaste aina. Rintamukseni ei ole kovin suuri, ja jostain syystä rintaliivivalmistajien mielestä se tarkoittaa sitä, että haluaisin käyttää push uppeja ja runsaasti topattuja rintaliivejä. On totta, että teini-ikäisenä kadehdin poveltaan runsaampia, ja jos saisin nyt päättää, että rintani olisivat huomenna taikaiskusta kuppikoon suuremmat, varmaankin valitsisin niin. Tästä huolimatta minulla ei ole tarvetta feikata rintojani sen suuremmiksi kuin ne ovat. Minä en häpeile kuppikokoani. Minulle tärkeintä rintaliiveissä on se, että ne istuvat hyvin, ovat mukavat päällä ja näyttävät näteiltä. 

Nykyinen rintaliivimakuni on romanttisen elegantti. Pitsi on lempimateriaalini. Se ei kuitenkaan ole käytännöllisin materiaali käytössä, koska pitsi näkyy helposti paidan läpi rypyläisyytenä, siksi valitsen usein muotoonsa prässätyt kupit, ne tukevat ja peittävät, sekä näyttävät hyvältä t-paidan läpi. Prässättyjen kuppien lisäksi pidän "hengettömistä" rintaliiveistä, ainakin teoriassa. Kesäkuumalla ilmavat kolmiorintaliivit ovat ehdoton! Muuten lempimallini on balconette.


Hennesin muotoonprässätyt balconette-liivit.Rintaliivien ostamisessa minulla on kolme ongelmaa: kauppojen valikoima ei kohtaa makuani, makuni ei kohtaa lompakkoani ja oikeaa kokoa on todella vaikea löytää. Jos saisin rajattomasti valita maailman rintaliiveistä, valitsisin silkkisiä, pitsisiä design rintaliivejä. Esimerkiksi tällaisia:


Kuvien liivit ovat kaikki kevyesti yli 100 euroa kappale, monet jopa 300 euroa. En ehkä maksaisi niin paljon rintaliiveistä, vaikka siihen olisikin varaa. Fleur of Englandin liivit eivät ole aivan niin kalliita. Ne ovat ihania, ja jos pitäisi sanoa joku merkki lempparikseni, sanoisin ehkä tämän. Olisin enemmän kuin mieluusti ottanut ensimmäisen kuvan setin hääyötä ajatellen ;). 

Entä ne ongelmat sovituskopissa? No, minun kokoni on 70B. Sitä löytyy kyllä, mutta ei kaikkialta eikä kaikista malleista. Käytännössä joudun ostamaan liivit, jotka sopivat päälle. Minulle ei siis juurikaan jää valinnanvaraa ulkonäön suhteen. Minä en ymmärrä miksi valmistajat eivät tee enemmän 70 sentin ympäryksellä valmisettuja liivejä. 34 kokoisia naisia on Suomessakin kuitenkin aika paljon, ja sen kokoisten naisten ympärysmitta on melko varmasti 70 tai jopa vähemmän. 75 ympärysmitta on 36/38 kokoisilla naisilla. Luulen, että monet naiset luulevat rintaliivien kuppien kasvavan ympärysmitan mukaan. Kyllähän kuppi suureneekin, mutta numerot tarkoittavat ensisijaisesti rintojen alta otettua mittaa senttimetreissä (tai esim.  Englannissa tuumina). Eli siis, jos naisen rintojenalusmitta on 70, sen pitää olla seitsemänkymmentä. Rintaliivit eivät saa olla 75 jotain. On olemassa esimerkiksi kokoja 70A, 70B, 70C ja 70D. Ai niin! Älkää ihmiset uskoko mittaohjeita, jotka löytyvät esim. Lindexin sovituskopista! Sen perusteella minun pitäisi käyttää jotakin outoa A-kuppia, mutta voin kertoa, etteivät ne menisi päälle. Pyörittelen täällä silmiäni. Eli siis ensin pitää tietää ympärysmitta ja sitten etsiä yhteensopiva kuppi.  

Jos sitten satun löytämään 70B kokoiset liivit, niiden ongelma on yleensä se, että kupit ovat aivan liian lähellä toisiaan. Siis, haloo! Kyllä meillä pienikokoisillakin ne rinnat ovat ihan normaaleilla paikoillaan rintakehän sivuilla, ne eivät ole sijoittuneet oudosti kiinni toisiinsa keskelle rintakehää! Se näyttäisi alien-meiningiltä.  Balconette-mallisia liivejä on pienipovisille melko vähän, lisää näitä mallistoihin! Parhaat rintaliivit koon puolesta olen viimeaikoina löytänyt - uskokaa tai älkää - hennesiltä. Siellä 70 ympärysmitta on tarpeeksi pieni eli käytän rintaliivien ensimmäisiä hakasia sen sijaan, että laittaisin ne heti kolmansiin niin kuin olen aikaisemmin joutunut tekemään. 

Alusvaatteiden ja erityisesti rintaliivien ostaminen käy työstä. Myyjät voivat olla hyödyllisiä, jos he oikeasti tietävät, mitä tekevät. Eniten auttaa omien mittojen tunteminen ja kärsivällisyys. Toivoisin Suomeen lisää valikoimia pienirintaisille naisille. Isotissisille kun tuntuu olevan jopa omia liikkeitä. Miksei siis meillekin? 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi ihanan näkösiä :) onko sulla alushousuissa jotain tiettyä mallia mistä pidät ?

GloomySunday kirjoitti...

Inhoan alushousuja, jotka eivät pysy paikoillaan. Valitsen siis ihan rehelliset, tavallisen alushousut tai sitten stringit. Inhoan hipstereitä, koska ne ovat todella epämiellyttävät päällä. Ylipäätään alushousuissa materiaalilla on tosi iso merkitys: pitää olla pehmeää ja miellyttävää.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla ihan sama ongelma rintsikoiden kanssa! Paitsi että rinnanympärys 65cm, niitä on vieläkin vaikeampi löytää.. Noh, käytän siis kokoa 70b. Kuppi hyvä, mutta ympärys löysä, eikä liivit siksi pysy oikeassa kohdassa päällä. Ja muakin ärsyttää se, että kaikki kivat liivit joista vieläpä löytyisi oikea koko tuntuvat olevan megatopattuja. Kyllä mulle riittää mun oma kuppikoko, en halua feikata sitä suuremmaksi.