17.9.2013

Making my own circus

Viime päivinä olen todenteolla yrittänyt ratkaista pienen kukkaistyttömme asua ensi kesän hääpäivänä. Kaava ja malli on edelleen tämä:
Kankaanvalinta on ollut prosessi. Kyseessähän ovat kesähäät, joten mahdollinen helle täytyy ottaa huomioon, edes jollain tasolla. Ongelma vain on, että kankaan pitäisi olla tarpeeksi juhlava. Kesällä käytetään vaaleita ja kirkkaita värejä, eikö niin? No, meidän teemamme on (edelleen) sirkus/karnevaalit, ja haluan tuoda teemaa esille morsiusneitojen pukeutumisessa. Morsiusneitojen mekkojen väri on jo pitkään ollut mielessäni tummanpunainen. Tehdäkö Rooran mekko samaan linjaan sopivaksi, vai jotain ihan muuta? Kankaaksi valikoitui lopulta joustava puuvillasatiini. Se on mukavuuden ja juhlavuuden kompromissi. Lisäksi puuvilla on hengittävä materiaali, mutta tarpeeksi tukeva leveähelmaiseen mekkoon. Toivottavasti hääpäivänä ei ole ihan hirmuista hellettä! Toivon niin myös itseni takia, koska hääpuvussani tulee kuuma seistessäkin. Huh!

Mietin pitkään kukallisen ja punaisen kankaan välillä. Päädyin lopulta punaiseen pienen netti-inspiroitumisen jälkeen.
Nähtyäni tämän (ja muutaman muun lolita/sirkusaiheisen) kuvan keksin, että minäkin voisin luoda mekon helmaan jonkinlaisen sirkusaiheisen printin. Jos maalaan kuvat käsin, mekko on kuin taideteos! Toisin sanoen
ihana, uniikki muisto tärkeästä päivästä. Kävin jo hankkimassa EMO-kangasvärit, ja kyllä hokasasin ostaa peittovärit, jotka näkyvät tummalla pinnalla. Kuvioiden värit tulevat olemaan kulta, musta ja valkoinen (pidän sinistä varalla). Mekko on siis sävyiltään punaista, mustaa, kultaa ja valkoista. Ei kovin tyypillinen kolmevuotiaan väriskaala. Oikeastaan tämä suloinen kuva sai minut tekemään päätökseni.
Päätin siis, että pikkutytön voi pukea mustaan ja punaiseen. Nyt pitäisi sitten suunnitella se kuvio! Ei ihan pikkujuttu. Tuijottelen printtejä ja kuvia ja mietiskelen.
Ei kommentteja: