18.2.2014

Millä kruunaisin hiukseni hääpäivänä?

Olen ollut jo varmaan neljä kuukautta huuli pyöreänä häähiuskoristeen kanssa. Olen selannut tunteja ja taas tunteja etsy.comia ja muita nettisivuja. Välillä olen kuvitellut päättäväni, ja sitten taas päätynyt muuttamaan mieleni. Yksi syy jahkailemiseen on se, etten ole oikein osannut päättää hiuskoristeen tyyliä. Hääpuvun hankkiminen oli tähän verrattuna lasten leikkiä! Annan aika paljon arvoa hiuskoristeelle siksi, että se tähdentää kokonaisuuden tyylin, ja myös siksi, että se on niin lähellä kasvoja. Olen huomannut olevani tässä kohtaa todella valikoiva.


Pitsi

Tämä olisi itsestäänselvä vaihtoehto, kun ajattelee, että puvussani on pitsiä ja se on muutenkin tyyliltään romanttinen. Minä en halua ehkä olla ihan niin itsestäänselvä ;). Jotenkin myös se kaikki valkoinen lähellä kasvoja...en tiedä. Kauniita vaihtoehtoja kyllä olisi, vaikka suurin osa onkin aika kauheita. Pitsikoristeen saa helposti näyttämään tunkkaiselta möhkäleeltä päässä.Tästä en tykkää. Aivan liian raskas. Näyttää vähän siltä kuin olisi lätkäissyt terveyssiteen päähänsä...
Tämä on jo parempi. Pitsi on kaunis, vaikkakin voisi olla kevyempikin. Tykkään näistä pitsin ja huunun yhdistelmistä.
Tämä sen sijaan on juuri sopivan kevyt, mutta kuitenkin näyttävä. Muutamat helmet ovat piste iin päälle. Woomeepyo-kauppa myy ylipäätään varsin kauniita hiuskoristeita ynnä muuta hääkampetta. Hinnat ovat myös erittäin kohtuullisia. Kuvan panta maksaa noin 30 euroa.
On selkeästi havaittavissa 20-luku vaikutteinen trendi myös hääasusteissa. Tarjolla on runsaasti otsan yli kulkevia hiuskoristeita. Tässä pitsinen koriste.
Kukat

Rakastan hyvin tehtyjä sifonki- ja silkkikukkakoristeita. Mietin pitkään, että kukat olisivat se minun juttuni. Nyt en enää ole ihan niin varma. Kukka-aiheesta pidän kyllä lähes mistä materiaalista valmistettuna tahansa. Jotta kukat näyttäisivät hyviltä, tulisi niiden olla herkkiä. Kukkia saa kaikissa mahdollisissa muodoissa: yksittäisinä pieninä tai valtavina koristeina, rykelminä, yhdistettynä eri materiaalien kanssa, modernia, romanttista tai luonnollista. Jos ei ole rahasta kiinni, voi itselleen saada vaikka kuinka näyttävän kukkaluomuksen. Valikoima voi itseasiassa olla vähän liiankin laaja. 

Yksittäiset kukat eivät kuulu suosikkeihini. Liian irrallisia, liian isoja...ne yrittävät jäljitellä oikeita kukkia kuitenkaan siinä onnistumatta. Mieleen tulevat tiimarin tekokukat.
Tässä taas on hyvä esimerkki herkästä kukkakoristeesta. Ehkä jättäisin ihme lonkerot pois, mutta muuten koriste on todella toimiva. Yksinkertainen ja kaunis.
Kukat toimivat hyvin myös yhdistettynä kristalleihin ja helmiin. Parhaiten toimii mielestäni ilmava kokonaisuus.
Tämä kukka ja perhoskruunu on itseasiassa yksi herkimmistä ja kauneimmista, mitä olen nähnyt. Perhoset ovat harvinaisen onnistuneita. Todella upea! Jos hinta ei olisi niin tähtitietellinen, saattaisin ruveta harkitsemaan tätä. Ihan vain siksi, että se on niin kaunis.
Kukkia saa eri struktuureissa. Tässä on yhdistetty eri materiaaleja ja eri kokoja.
Tämä on yksi varteenotettavista vaihtoehdoistani. Kukkia ja pitsiä yhdessä.

Näiden hiuskoristeiden kukat on tehty jonkinlaisesta keraamisesta vahasta. Tämän tyyppiset työt ovat aina 100% käsityötä, mikä näkyy hinnassa. Itseasiassa tuota pienempää koristetta harkitsin pitkään. Hinta taisi lopulta ratkaista asian. En kyllä koskaan ottanut myyjään yhteyttä tinkiäkseni hinnasta. Hmm...

Myös hyvin aidon näköisiä kukkakruunuja on paljon. Ne ovat kauniita ja niitä on monenlaisia. Mielestäni kauneimmat löytää täältä tai täältä. Hinnat ovat yleensä kohtuullisia. Kukkaseppeleet sopivat erityisen hyvin boheemille tai luonnollisuutta korostavalle morsiamelle.
Metalliset kasviaiheet

Inspiraatio tulee luultavimmin antiikin kreikasta. Monet metalliset kasviaiheet jäljittelevät roomalaista voiton seppelettä. Materiaalista huolimatta kasviköynnökset ovat usein herkkiä. Kullan värisiä koristeita näkyy yhä enemmän ja enemmän. Usein myyjillä on kuitenkin myös hopeinen värivaihtoehto.

Kukat voivat olla myös metalliaTämä on oikeastaan köynnöstiara.
Köynnökseen on yhdistetty kristalleja marjoiksi.

Kahden edellisen kuvan köynnökset ovat israelilaisesta Ayajewellry-kaupasta Etsystä. Tätä pantaa olen katsellut sillä silmällä jo pitkän aikaa. Se on näyttävä, kevyt ja helmet muistuttavat kukkia. Tulee vähän mieleen kielo, josta pidän. Tätä saa myös hopeisena. Pyysin juuri myyjältä, jos heillä olisi kuva hopeisesta pannasta, jotta voisin vertailla. Ottaisin ennemmin kultaisen, mutta hopeinen saattaisi olla järkevämpi vaihtoehto muita koruja ajatellen. BrideLaBohemen valikoimassa on muutenkin todella kauniita hiuskoristeita. Ainoa miinus ovat melkoisen korkeat postituskulut Suomeen (n. 20 e).Kristallit ja helmet

Tästä kategoriasta löytää ihan kaikkea! Kristallit ovat todella suosittuja moninaisissa muodoissaan. Minua vaivaa ainoastaan kristallien ja korukivien jonkseenkin kova ulosanti. Ehdalle prinsessamorsiamelle kristallit ja/tai helmet ovat kuitenkin ehdoton valinta.

Kammat ovat varmaankin kaikista tutuimpia häähiuskoristeita. Niitäkin on vaikka minkälaisia.  Tässä on sekä kristalleja että helmiä. Myös vaalimani kukka-aihe toteutuu.
Tämä on klassinen malli. Kampojen hinnat liikkuvat yleensä 30-50 euron välillä. Kammat käyvät hyvin hunnun kanssa käytettäväksi, jos kampaus on niskapainotteinen. Esimerkiksi näin:Melkein jo päädyin tähän kristalliseen koristeeseen. Lehdet ovat kauniit ja koko hässäkkä on näyttävä olematta raskas. Tuo kiinnityssysteemi rupesi vähän mietityttämään. Lisäksi kaasoni eivät valinneet tätä mieleisekseen. Se varmaan vaikutti mielipiteeseeni :D.
Perinteinen tiara sopii niille, jotka todella haluavat olla prinsessoja hääpäivänään. Omaan makuuni vähän over the top.
Toisaalta pannalla voi korvata tiaran. Modernimpaa.
Tällaiset nauhapannat näyttävät yleistyneen.
"Hair wrapeistä" pidän paljon. Nillä tuntuu olevan jostain syystä aika paljon hintaa. Kuvan kappale on kuitenkin kohtuuhintainen.
Jos olisin hippityttö, tämä olisi must have. Miksi tällaisia edes sanotaan? Oli miten oli niiden suosio on kasvussa. Oletan kiinnostuksen juontavan juurensa vitagen trendikkyyteen.
Eikä unohdeta sulkakoristeita. 20-luvun vaikutteiden noustua trendeiksi sulkakoristeet ovat tehneet comebackin. Väreissä ja malleissa on valinnanvaraa.


Hattu

Miten olisi hattu? Hattu on näyttävä ja hauska. Sopii siis morsiamille, joilla on rahtunen huumorintajua. Erityisesti suosittelisin niille, joilla on niin sanottu tea lenght -pituinen mekko eli 50-luvulta vaikutteita ottanut hääpuku. Ylipäätään nille, joilla on lyhyt hääpuku. Toisaalta myös todella yksinkertainen ja moderni puku voi sopia todella hyvin yhteen hatun kanssa.

Suloinen, suloinen. Romantikolle.
Humoristille. Puolivakavissani harkitsin tätä. Ainakin vieraat olisivat huvittuneita, ja itsekin aina peiliin vilkaistessani. Hymyhuulet suukon saavat...ja niin edellen.Siinä oli pienisuuri katsaus häähiuskoristeiden maailmaan. Kaikki tuotteet ynnä kuvat ovat etsy.comista. Tämä siksi, että siellä on mielestäni todella hyvä valikoima, yksityisiä myyjiä, käsityötä ja nettisivut ja maksujärjestelmä (paypal) ovat helppokäyttöisiä. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että EU:n ulkopuolelta tilatuista tuotteista saattaa joutua maksamaan ALV:n. Periaatteessa mitä eksoottisempi maa, sitä epätodennäköisemmin tuote jää tulliin ja joutuu maksamaan verot. Siksi Yhdysvalloista ei välttämättä kannata tilata, koska sieltä tulevat paketit tuntuvat jäävän tulliin lähes poikkeuksetta. Kannattaa vertailla hintoja postikulujen kera ennen tilausta. Hinnat vaihtelevat suuresti, mutta pääsääntöisesti hiuskoristeet maksavat 30-100 euroa. Löytyy myös todella edullisia koristeita ja sitten jopa niitä 500 euron design-luomuksia. 

Ei kommentteja: