19.11.2014

Brokadia ja helmiä

Katsottuani Borgiat-sarjaa ihastuin hieman renessanssiaikaiseen pukeutumiseen. En tiedä kuinka tarkalleen sarjan pukeutuminen seurailee ajanmukaista muotia. Toisaalta ei sen niin väliä, koska sarja on kuitenkin inspiroinut minua kiinnostumaan aiheesta. Ilmeisesti ainakaan naisten pukeutuminen ei mene kovin kauas totuudesta.
Pakkohan se on myöntää, että vaalea Lucrezia on melkoisen jumalainen ilmestys kautta koko ensimmäisen kauden. Mitä estetiikkaan tulee aluspaidat ovat uskomattoman ohuita ja kauniita pilkistellessään hihojen raoista, kampaukset suotaan toiveunistani ja kirjailujen yltäkylläisyys hivelee silmää. Nostan tosissaan hattua sarjan tekijöille siitä, kuinka paljon he ovat nähneet vaivaa puvustuksen ja lavastuksen suhteen. Voi olla, että joitakin juttuja on modernisoitu miellyttämään paremmin nykyihmisen silmää, mutta se on kuitenkin ymmärrettävää ottaen huomioon, että sarjan täytyy katsojamäärien puolesta vedota muihinkin kuin historian harrastajiin. Eikä sarja juonellisesti tai näyttelynkään puolesta jää kovin paljon puvustuksen varjoon. Ainakin katsomani ensimmäinen kausi oli katsomisen arvoinen. Jo pelkästään puvustuksen puolesta, mutta katsoin sitä ilokseni muutenkin.

Törmäsin myös Pierluigi Macion Vogue Chinalle vuonna 2007 kuvaamaan editoriaaliin. Kuviin on haettu inspiraatiota renessanssista. Olisiko kuvasarjan nimikin ollut The Queen of Renaissance. Ei voi kuin tykätä!


Ei kommentteja: