22.5.2015

Kesäruutuja

Barcelonan reissuun on enää noin puolitoista viikkoa! Kylläpä aika lentää. Reissua silmälläpitäen ompelin itselleni extempore mekon. Tai no, suunnittelin sitä jo jonkin aikaa, mutta tekemisen aloitin vähän lennosta. 
Inspiraationa toimi tämä Diane von Furstenbergin ruudullinen Riviera-kietaisumekko. Alunperin oli tarkoitus tehdä kuvanmukainen helma, mutta kävi ilmi, että kankaat, joita olin mekkoon ajatellut, eivät väreiltään sopineetkaan yhteen. Sitten piti soveltaa. 
 
Vähän jäi mietityttämään, että teinkö helmasta liian pitkän. Toisaalta se on mittasuhteiden puolesta aikalailla sopiva. Helma jää vähän polven yläpuolelle. Alkuperäinen mekko taitaa olla silkkitrikoota ja -sifonkia. Minun versioni on puuvillaa, jossa on muutama prosentti elastaania, eli kyseessä ei ole trikoo. Pohdin jonkin aikaa, että tarvitseeko ja jaksanko väsätä helmaan vuoren, jotta helma ei sukkahousujen kanssa kiipeäisi reisiä ylös. Onneksi päätin tehdä vuoren. Yleensä se pieni ylimääräinen ponnistus kannattaa, ja lopputuloksesta tulee parempi. Odotan jo, että pääsen yhdistämäämn mekon jompiin kumpiin näistä kengistä :).Ei kommentteja: