15.5.2015

Lämmin Espanja

Espanjan loman jäljiltä on nyt jo purettu matkalaukut ja auringon lämpökin on hiipunut iholta. Kolea, mutta keväinen Helsinki on jälleen kotipaikka. Onneksi koko loman paistoi aurinko ja oli hellettä. Saavuimme hyvään aikaan, sillä saapumisestamme helteet oikeastaan alkoivat. Koko loman pyrimme ottamaan aika rennosti, emmekä tehneet mitään etukäteissuunnitelmia. Mielessä oli kohtuullisesti aktiviteetteja ja riittävästi lepoa. Tämä on 4-vuotiaan siskontytön ottama potretti minusta ja äidistään!
Vietimme ison osan aikaa enon talolla. Roora rakasti uima-altaassa polskuttelemista ja kovasti opetteli uimaan uimalasit päässä. Oli hauska seurata typykkää, kun hän uiskenteli pitkin poikin allasta kuin sammakko - tosin pää ei ihan vielä pysynyt pinnalla, muuten elkeet olivat oikeat. Itse uskaltauduin pulahtamaan altaaseen kerran loppuviikosta, kun vesi oli helteiden ansiosta lämmennyt. Mitä vänhemmaksi tulen, sitä enemmän inhoan kylmää vettä. Istuimme terassin varjossa ja nautimme lämmöstä ja kyyhkysten kujerruksesta. Kyyhkyset olivat ottaneet pihapuun kotipuukseen.
Teimme rentoja retkiä lähialueille. Nämä kuvat ovat Tarifasta, joka on pieni kaupunki lähellä Gibraltaria. Meri oli vielä niin kylmää, etten uskaltautunut uimaan. Rannalla myös tuuli melko navakasti, mutta siitä lautailijat osasivat ottaa ilon irti. 


Äitienpäivää vietimme nauttimalla terassilla tekemäämme lime-juustokakkua, mansikoita ja vesimelonia. Serkkuni koristeli yhdessä tekemämme kakun oikein tyylikkäästi. (Hieno kuva on siskon ottama, niin kuin muutama muukin otos.)

Kotimatka oli oma lukunsa. Matka oli aika pitkä, koska heräsimme aamulla viiden aikaan ja olimme perillä Helsingissä seuraavan vuorokauden puolella yökahden aikoihin. Meillä oli välilasku Lontoossa ja siellä kymmenen tuntia aikaa ennen jatkolentoa. Käytimme ajan hyväksemme ja piipahdimme keskustassa. Kävimme syömässä ja Natural History Museumissa. Halusin näyttää siskontytölle dinosauruksia!
Ravintola, johon päädyimme, oli positiivinen yllätys! Halusimme hampurilaisia. Ravintolan listalla kyllä oli niitä, mutta ne olivat kaikki kanahampurilaisia, mikä vaikutti epäilyttävältä. Positiivista sen sijaan oli se, että rafla oli portugalilaishenkinen. Portugalissa osataan meinaan tehdä kanaa! Enkä ole koskaan syönyt parempaa kanahampurilaista! Oli meinaan hyvää. Paikan nimi oli Nando's. Voin suositella. Paikka, jossa söimme, sijaitsi Victorian aseman lähettyvillä.


 Natural History Museum on muun muassa siitä kiva nähtävyys, että se on kokonaan ilmainen. Meillä ei ollut aikaa, eikä kyllä energiaakaan koluta museosta mitään muuta kuin dinosaurusosasto, mutta se ei haitannut. Meidän pikkuinen matkalainen oli mielettömän kiinnostunut. Olen käynyt katsomassa näyttelyn kerran aikaisemmin ja tykkäsin siitä silloinkin. Voiko olla paljon coolimpaa kuin dinosaurusten luurangot ja dinorobot?

Huipputiukasta budjetista huolimatta tein muutamia ostoksia, koska säästimme ruuassa odotettua enemmän, kun söimme oikeastaan lähinnä enon ruokapöydässä. Kiitokset vain enolle anteliaisuudesta! Kaksi kesätoppia js yksi t-paita, joka oli kuvanottohetkellä pesukoneessa. Vasemman puoleinen neuletoppi oli aika hintava (29e), mutta se on niin ihanan pehmeää puuvillaa ja kivan mallinen, etten voinut vastustaa. Ei tällaisia vaatteita saa Suomesta. Neuletoppi on Hollisterista ja raitatoppi Bershkasta. Itseasiassa vähän yllätyin siitä kuinka kivoja vaatteita oli tarjolla. Olen selvästi ollut liian kauan Suomen tyylitynnyrissä... Lempikaupakseni valikoitui Stradivarius mallistonsa perusteella, vaikka en sieltä lopulta ostanutkaan yhtään mitään. Olisin toki voinut ostaa, mutta rahan kanssa saa nyt olla todella tiukkana. Pitää keskittyä tekemään itse. Ehdin itseasiassa lähtöä edellisenä iltana väsätä itselleni raidalliset sortsit (jotka ihan ensimmäisessä kuvassa), jotka minun on ollut tarkoitus tehdä jo pari vuotta. Olisi ehkä kannattanut tehdä ne vähän aikaisemmin mielummin kuin paniikissa juuri ennen matkaa, mutta onneksi kuitenkin sain ne valmiiksi. Käytin niitä viikon aikana paljon. Ne pääsevät ihan varmasti mukaan myös Barcelonaan. 

Reissu oli mukava ja lämpö sekä aurinko ihanaa. Nyt on uupunut olo, mutta niin minulla aina on reissaamisen jälkeen. On oikeastaan tosi kiva, että matkustaminen ei jää tähän, vaan tämä oli ikään kuin esimakua Barcelonasta. Aah! Toivottavasti myös silloin on lämmin. Jannen siskon poikaystävä pointtasi tänään hyvin, että kahdeksan päivää ihan kahdestaan tekee varmaan tosi hyvää. Uskon niin!

Ei kommentteja: