12.3.2009

Too many books


Vampyyrimeininkiä ;).Paluu Suomen arkeen otti vähän koville tällä kertaa. Punnitsin vaihtoehtoa jäädä loppukevääksi Hollantiin ja jatkaa koulua ensi vuonna. Mikään ei olisi tullut sen valmiimmaksi tosin, jos olisin jäänyt sinne. Joten täällä sitä taas ollaan.

Eräs kaverini tunkaisi käteeni Twilight-romaanin ennen lomaa ja patisti lukemaan sen. Lähtöpäivään mennessä olin lukenut yhden sivun. Koko lauantain tarvoin läpi englanninkielistä kirjaa. Seuraavan viikon puoliväliin mennessä olin lukenut koko kirjan loppuun. Kotimatkaa varten ostin paikanpäältä toisen osan englanniksi - Hollannissa on ilmeisesti käsittänättömän hyvä englanninkielisen kirjallisuuden tarjonta - ja luin sen sunnuntaihin mennessä. Kolmas opus suomeksi oli nielty toissayönä. Huh huh. Vähän yli viikon aikana olen lukenut neljä kirjaa, sillä luin reissussa vielä Ingmar Bergimanin Kohtauksia eräästä avioliitosta (vai miten se menikään). Täytyy myöntää noiden Meyerin kirjojen olevan aika koukuttavia. Yleensä minä en ole jaksanut keuheasti innostua vampyyreistä. Ehkä se on johtunut entisestä vampyyripelostani, yksi kolmesta pelostani. Tosin nykyään kammoan enää vain akvaarioita ja isoja kaloja (hait lasketaan tähän luokkaan). Ja korkeita paikkoja itseasiassa. Ehkä tämä vampyyrikirjasarja on kolahtanut lähinnä sen romantiikan vuoksi. Vaikka en ole kovinkaan romantikko, joskus on mukava lukea mahdottomasta :). Neljäs kirja on jo matkalla luokseni, mutta säilyttääkseni hauraan järkeni ja kostetukseni todellisuuteen, taidan odottaa jokusen päivän tai viikon ennen kuin luen sen.

Hollannin matka oli mahtava! Kuvia minulla ei reissusta ole, sillä pokkari oli Janskulla siellä ja sinne se jäi. Vaikka kaikenlaiset huumausaineet ovat maassa sallittuja, niiden käyttöä tuskin huomasi. Enemmän irvokkaaseen käyttäytymiseen törmään täällä kuin siellä törmäsin. Koska avokkini oli aika paljon opiskelemassa, kulutin päiväni neljään tai viiteen kaupungilla. Ostoksia tarttuikin mukaan, vaikka yritän yhä olla ostamatta mitään uutena. Alennuksia oli vaikea vastustaa, samoin valikoimaa, jollaiseen en ole törmännyt muualla. Groningenissä oli kauppoja, joita en ole nähnyt ja merkkejä, joista en ole kuullut aiemmin! Erityisesti eräs kenkäkauppa lämmitti sydäntäni kokonahkaisilla kengillään ja kohtuullisilla hintalapuillaan (reilusti alle 100 euroa!), mutta jalkani eivät suostuneet tekemään kenkien kanssa yhteistyötä, joten yhtään paria en lennättänyt kotiin asti. Nyyh!

Esittelen ostoksia jahka kerkiän. Tällä haavaa vain H&M:n housut pääsivät kuvattaviksi. On se hassua, että miten sitä yrittääkään käydä kaikki kaupat läpi, mutta lopulta päätyy kuitenkin ostamaan jotain kyseisestä kaupasta... Housut maksoivat 9 euroa, joten lovi lompsaan ei kirvellyt kovinkaan pahasti ;).Hattu on perintökalu, samoin vyö. Saalistava kissa -paita kirpparilöytö. Kengät Gaborin.Polvipussien syntyminen on jo jokseenkin hälyttävästi havaittavissa... Mutta pidän tosi paljon vähän käännetyistä, hitusen liian lyhyistä lahkeista. Myös löysä ja anti-istuva malli miellyttää. Inhoan yhä ja syvästi tyköistuvia, tiukkoja housuja. Ne...hinkkaavat inhottavasti ja puristavat. On siis ihme, että päädyin ostamaan matkalta kahdet farkut kesää varten, vaaleanpunaiset ja violetit. Ehkäpä viiden euron hinta oli liian houkutteleva, heh. Olen tosin jo käyttänytkin niitä.Nämä Gaborit ovat kuin hanskat jalkaan. Kun vain pääsisi vielä kunnolla käyttämään. Jospas tulisi sen verran lämpöisempää jossain vaiheessa.Joskus taisi olla puhetta takista, jonka pelastin hennesin alesta joulun jälkeen. Kerroin myös löytäneeni siihen sopivan karvakauluksen ja lupasin esitellä kaverukset yhdessä. Pidän yleensä lupaukseni :).Olkoon jokainen rekisteröimättä kaljamahan tapaista tässä kuvassa...Tällä takilla hiihtelin koko viikon myös Hollannissa. Miten siellä voikin olla +10 asteessa niin kylmä? Varmaankin tuulella oli iso osuus asiaan... Silti. Jouduin pukemaan suurimman osan vaatteista, jotka minulla oli mukana, päälleni joka päivä. Viimeisenä päivänä en välttämättä haissut enää kovin hyvältä :D.

Palaillaan asiaan mahdollisesti ostosten tai Berliinin kakkososan merkeissä. Hyvä, että asiat hoituvat minulta näin sutjakkaasti...

Ei kommentteja: