4.1.2012

Mummoasento

 Kiertelin kirppareilla ystäväni Din kanssa maanantaina. Kukkahame oli yksi kolmesta mukaan tarttuneesta löydöstä. Lisäksi kassalle päätyi 50-luvun pillerihattu ja käyttämättömät sukat. Ei siis mitään liian jännittävää.

Ihan pakko ihmetellä tuota seuraavaa kuvaa. Miten olen onnistunut saamaan itseni näyttämään laiheliinilta mummolta? Näyttää kuin tissini olisivat tipahtaneet 2012 vuoden kunniaksi vyötärölle asti. Voin rauhoittaa lukijoita sanomalla, että kyllä ne tissit ovat ihan siellä missä aina ennenkin.Tässä näytän kuoliaaksi tylsistyneeltä. Nyt on hei pakko tehdä jotain tälle lavaesiintymiselle, ei tästä tule enää mitään!

Luulin muuten menettäneeni vattupaitani ja kuvittelin jo pitäväni sille itkuiset hautajaiset roskakorin yllä. Erehdyin nimittäin pesemään paidan. Enkä hoksannut, että pesulapussa käskettiin kiikuttaa pusero kemialliseen pesuun, mikä on kyllä aika jännä juttu ottaen huomioon, että paita maksoi noin 25 euroa. Pesussa paita hieman kutistui. Venyttelin ja vanuttelin sitä ja olin hätää kärsimässä, että ei, ei lempipaitaani! Hihat ovat yhä hieman naftit, mutta kyllä se päälle menee. Onnistuin kaltoinkohtelemaan neuleen kaula-aukkoa, joka vaatisikin nyt neulatyöskentelyä...

Eilen ja tänään olen viettänyt laatuaikaa itseni kanssa neuloen villasukkaa ja katsoen Poirot-sarjaa. Hetkinen...sen lisäksi, että alan näyttää mummolta, käyttäydyn kuin jonkun säyseä isoäiti! Pitäisikö tästä huolestua? Ai niin, leivoin minä myös leipää uudella leipäkoneellani ja tein italialaista ruokaa. Olen sitten varmaan italialainen mummo.
Ruoka ei kuvassa näytä aivan niin herkulliselta kuin mitä todellisuus oli. Sovelsin vähän ohjetta ja tein pekoni-aurinkokuivattu tomaatti-kerma - kastiketta ja spagettia, sekä balsamico marinoituja päärynöitä salaattipedillä sinihomejuuston kera. Oli hyvää! Mainitsinko myös, että minulla on paha tapa syödä ruoka olohuoneessa televisiota katsellen?

Kirjoittelin tänään työhakemusta. Nyt paljastan itsestäni jotain pöyristyttävää: en ole koskaan ollut kesätöissä. Meidän isän mielestä on ollut tärkeämpää, että kierrämme ympäri Eurooppaa kuin että "istuisimme kaupan kassalla". On kiva todeta 24-vuotiaana, että minulla on niin vähän työkokemusta, että kukaan ei varmaan enää ota minua töihin mihinkään. Koska olen näin vanha. Ja kudon villasukkia. Ja leivon leipää leipäkoneella. Voisin oikeastaan suoraan siirtyä eläkkeelle.

2 kommenttia:

the_time_is_grey kirjoitti...

Nice skirt and very beautiful hair !

Anais
Thetimeisgrey

GloomySunday kirjoitti...

Thank you!