3.1.2012

Sävy sävyynMaay Ni Kenun Aakhaan Dard Vichhorry Da HaalOstin vilan mekon alennusmyynneistä puoleen hintaan. Mekossa on kaikki, mitä toivon hyvältä talvikäyttöön tarkoitetulta mekolta.

Talvimekon täytyy olla

  • pitkähihainen (tai 3/4 hihainen)
  • tarpeeksi pitkähelmainen
  • venyvää, miellyttävää, talvikuosista kangasta
  • minulle sopivan värinen
  • mielellään taskullinen
  • mukava ja
  • lämmin.

Vilan mekko täyttää kaikki kriteerit! En enää nykyään osaa oikein pukeutua mekkoihin, jotka on valmistettu tavallisesta villakankaasta esimerkiksi. Ehkä minusta on tullut röhnöttäjä, enkä enää jaksa istua suorassa ja siististi (en kyllä ole ikinä jaksanut), tai minusta on tullut mukavuudenhaluisempi (tämä on todennäköisesti oikea syy). Kovakankaiset mekot alkavat yleensä hiertää kainaloista tai alkavat syömisen jälkeen kuristaa vyötäröstä. Trikoomekot antavat periksi joka suunnasta taaten täydellisen mukavuuden :). Nyt kaupoissa on ollut tosi paljon trikoosta ommeltuja mekkoja, joten niitä kannattaa aleista metsästää, suosittelen todella lämpimästi.

Hätättapauksessa talvimekko voi myös olla hihaton, mutta sitten päälle pitää pukea neule tai alle pitkähihainen paita, mikä on sitten taas eri juttu. Monet lyhythihaiset mekot ovat ongelmallisia siksi, että hihojen reunet näkyvät usein esimerkiksi neuletakkien alla, mikä näyttää mielestäni hölmöltä. Eikä lyhythihaisen mekon alle oikein voi pukea pitkähihaista paitaa, koska se sekin näyttää hölmöltä. Joten, to keep it simple, pitkähihainen on varmin ratkaisu. Eikä tule vilu :).

Olen muuten nyt ihastunut tuohon kaulakoruun! En ole aiemmin tajunnut yhdistää riipusta ja tuota nimenomaista ketjua toisiinsa. Vanhoista saa uutta, kun vain hoksaa yhdistää uudella tavalla.

1 kommentti:

Emunen- kirjoitti...

IHANA mekko sopii sulle