18.6.2012

Kuinka pukea midihame?

Siinäpä vasta kysymys. Olen ihastunut midissä siihen, että se on aikuismaisen naisellinen mitta ja esimerkiksi himpun verran maxia käytännöllisempi. Midiin pukeutuessaan joutuu kuitenkin taiteilemaan mummouden/tätimäisyyden ja trendikkyyden rajalla. Suurin osa blogeissa pyörivistä midihelmoista tuntuu olevan sifonkisia ja näin myös kauniisti laskeutuvia: siluetista tulee kapeahko ja nykyaikainen. Joka paikassa toitotetaan korkojen olevan paras midin kaveri. Yläosista ehdottomana suosikkina esiintyvät yksinkertaiset t-paidat ja topit, mikä on sinänsä ymmärrettävää, koska midi peittää ja toppi paljastaa rennosti.

Kuvat poimittu ympäri nettiä, enimmäkseen osoitteesta lookbook.nu.

Todistettavasti midi toimii kuitenkin myös tennareilla yms.


Yläosaksi sopii myös mausteisempi hihaton tai lyhythihainen yläosa, kuten lyhyt pitsipaita tai farkkuliivi - mikseivät jalkaan buutsitkin.
Kesähelteillä voidaan paljastella vielä lisää. Vatsanseudun paljastava yläosa keventää kokonaisuutta kuummasti, mukaan tulee vähän lolitamaista fiilistä. Vyötäröä korostava kapeahko vyö sopii midin kanssa kuin nakutettu, koska se tuo asuun rytmiä ja korostaa vyötäröä.
Suomen kesä ei kuitenkaan suurimmaksi osaksi - valitettavasti - ole niin lämmin, että ulkona voisi juoksennella topissa, hameessa ja sandaaleissa. PItkähihainen on usein välttämätön. Myös paahteisella säällä voi olla hyvä heittää pitkähihainen paita suojaamaan hartioita ja käsivarsia kuumalta auringolta. Varteenotettava vaihtoehto on pukea midihameen pariksi kauluspaita. Klassikko on simppeli ja tyylikäs vaihtoehto, oli paita sitten puuvillaa, silkkiä, sifonkia tai farkkua.
Syksyyn midin voi pukea jakun tai neuleen avulla. Lantiomittainen bleiseri on hyväksi havaittu vaihtoehto (jota en ole itse kuitenkaan vielä kokeillut, koska se tuntuu niin viralliselta...). Myös lyhyt farkku- tai nahkatakki toimii loistavasti. Neuleeksi kannattaa valita ohuehko hyvin istuva tai kauniisti laskeutuva malli.


  


  


 
 

Nyrkkisääntöinä siis:

  • valitse kauniisti istuva ja/tai laskeutuva hame (ei lantiomalleja!)
  • yksivärinen hame on helpoin pukea (mutta harkitse muitakin värejä kuin mustaa, musta luo helposti goottivaikutelman)
  • valitse yläosaksi niukka tai ainakin kevyt ja hyvin laskeutuva paita
  • mikäli kuitenkin valitset laatikkomaisen yläosan, valitse lyhyt malli
  • korosta vyötäröä vyöllä tai työnnä paidan helma hameen sisään
  • suosi korkokenkiä, joskin ballerinat, sandaalit tai herrainkengät voivat antaa juuri sopivan rennon säväyksen
  • stailaa hiukset rennosti, jotta kokonaisuus on huoleton ja nykyaikainen

2 kommenttia:

Monika kirjoitti...

cool that you included my picture :))

GloomySunday kirjoitti...

That's because your picture was nice! The post is about how to wear midi skirts.