4.9.2012

Blue on blue


Olen onnistunut kaivamaan kaapista useamman erilaisen unohtuneen kankaan ja ottamaan ne hyötykäyttöön. Tämä mekko sai inspiraationsa classic lolitasta :D. Jämähdin lolitaa koskeneen kirjoitukseni jälkeen tuijottelemaan ihania mekkoja ja sitten totesin, että miksi en tekisi itselleni omaa versiota. Arkikäyttöön tarkoitettu mekko on vain sinne päin mitä lolitaan tulee, mutta inspiraation voi silti nähdä. Halusin tehdä mekon, joka on mukava päällä, nätti, tosiaan tarpeeksi arkinen, mutta toisaalta vähän erikoinen.

Sininen joustava villakangas on yksi parhaita ukomaan ostoksiani. Se ei maksanut paljon mitään ja sitä oli niin paljon, että olen tehnyt siitä tämän mekon ja jakun joskus aikaisemmin. Röyhelöön ja kaulukseen käytin jotain ylijäämäkangasta, jonka alkuperästä minulle ei ole muistikuvaa. Laitoin yläosaan vuoreksi pehmeää, ohutta trikoota mukavuuden maksimoimiseksi. Laiskuuttani jätin kuitenkin hihat vuorittamatta. Voi olla, että kadun sitä myöhemmin. Kokeilin ensimmäistä kertaa raglanhihojen tekemistä ja se olikin yllättävän näppärää.
 (Sain viimein kamerani asetuksia vähän asiallisemmiksi.)

Mietin useamman päivän mitä laitan yläosaan, koska kaula-aukko näytti liiankin simppeliltä. Lopulta ompelin kaulukset, jotka tosin eivät onnistuneet aivan täydellisesti. Jotenkin mystisesti niistä tuli vähän eripariset ja hieman liian kovat (olisi pitänyt jättää tukikangas pois yleisestä ohjeistuksesta huolimatta). Kaulaukset on helppo tarvittaessa irroittaa, sillä kiinnitin ne käsin viimeisteltyyn kaula-aukkoon.

Ihmetelin hieman itsekseni, etä miksi kaikki nyt ompelemani vaatteet ovat olleet sinisävyisiä. No, siihen on se selitys, että olen jostain syystä vuosien varrella ostanut sinisiä kankiaita. Pitkälti sattumankauppaa, sillä mistään kankaista ei ole ollut muita värivaihtoehtoja. On vähän hankalaa valita kankaiden värejä. En taaskaan juuri käytä mustaa (sukkahousuja ja alusvaatteita lukuunottamatta), eikä se ole koskaan ollut lempivärejäni, joten mustia kankaita ei ole eksynyt kaappiini. Harmaata käytän paljon, mutta sitäkään en ole kankaina juuri ostanut, jostain syystä. Sininen on helppo ja vaivaton yhdistää muihin vaatteisiini, kuten vaatekaappini kulmakiviin eli harmaisiin neuleisiin, toisaalta se on myös klassinen väri. Samalla se on vähän tylsä.

Ei kommentteja: