23.12.2012

Pikkujoulut

Toissapäivänä meillä oli  pikkujoulut, minulle ensimmäiset tänä vuonna. Tai siis onhan tässä tullut juhlittua Jannen synttäreitä oikein urakalla ja Tanjan valmistujaisia, mutta pikkujoulut ovat minulta muuten jääneet väliin. Vieraskaarti koostui Niikiläisestä, hänen Matiaksestaan, Monmonista ja Niikin siskosta Nellasta sekä hänen ystävästään Viljasta. Meillä oli suuntaa antavana teemana 20-luku, mutta otimme sen aika kevyesti. Soitimme asiaan kuuluvaa musiikkia spotifysta ja teimme sushia. Vaikka susheja tuli aika paljon, niitä ei jäänyt yhtään. Ei niitä koskaan jää! Juttelimme, joimme kuohuviiniä, maistelimme Jannen viskejä ja minä ehdin tehdä yhdet salty dogit ennen kuin ihmiset saivat siskoltani kyydin kotiin. Minun kontolleni jäi jälkkäri! Tein variaation siitä key lime -piirakasta, josta oli aiemminkin blogissa puhetta. Tein erilaisen pohjan ja kuorrutin kakun hervottomalla keolla marenkia. Hyvää siitä tuli ja kehija myös!
Alkuvalmisteluja.   Matias on pilkkonut sipulit ja japanilaisen munakkaan, hyvä  poika ;D.Janne tuli Kajaanista vasta niin myöhään, että pääsi suoraan valmiiseen pöytään. Niiki ja Monmon. Minun ja Monmonin panostus teemaan oli tämänmoinen. En ollut ihan tyytyväinen. Meikistä tuli vähän outo, hiuksetkaan eivät tehneet yhteistyötä, päällä kihlajaismekko. Monmon tuli farkuissa, mutta minä kaivoin hanelle kaapistani mekon ja korun ja avott! Esittelen muhkeaa kakkua. Niiki suhtautui epäilevästi aikaansaannokseeni tai siihen että se ylipäätään onnistui. En ole tunnetusti mikään keittiön kunongatar. 
Niiki stailasi minut uudelleen illan mittaa. Keskiaikainen malli hattu päässä :D.
Lopuksi etsin meidän kihlajaislahjaksi saamastamme drinkkikirjasta drinkkiohjeita.Huomenna on jouluaatto! Menen perheeni kanssa Vuokattiin vuokramökille jouluksi. Janne päätti menää vanhempiensa luo Rovaniemelle (byhyy!). Saas nähdä saammeko me yhtään joulutunnelmaa aikaiseksi, kun ei varmaan ole edes joulukuusta. Olen tehnyt tänä vuonna itse laatikkoruuat eli porkkana-, lanttu- ja imelletty perunalaatikko ovat parvekkeella jäässä. Pitää muistaa ottaa ne mukaan!

Ei kommentteja: