11.4.2013

Hiusmallina

Tässä se, mitä saatiin aikaan eilen 11 tunnin aikana - tai se, mitä siitä oli jäljellä bussimatkan ja tentin jälkeen.


Päivä oli siis varsin pitkä. Ja sisälsi paljon odottelua. Että jos hiusmalliksi lähtee, suosittelen lämpimästi ottamaan esimerkiksi kirjan mukaan. Olihan se ihan mielenkiintoista seurata mitä kaikkea muille tehtiin, mutta silti aika tuli pitkäksi. Minä olin siis kampausmallina, ja toivoin, että pysyisin blondina. Minulle laitettiin raidoituskammalla lisää raitoja, lähinnä latvaan. Sen jälkeen joku värimousse teki jotain asiaa X hiuksilleni. Kai sen oli tarkoitus kirkastaa ja tuoda kylmiä sävyjä tukkaan. Näistä kuvista ei näy originaali väri, koska valaistus oli niin huono, ja muokkasinkin kuvia. Hiukseni föönattiin, minkä jälkeen oli pitkään, että häh, tässäkö se oli. Tarjoillun lounaan ja välipalan jälkeen hiukseni kiharrettiin ja tupeerattiin. Meikkiin olin pettynyt, sillä jostain syystä odotin, että paikalla olisi ollut ammattimeikkaaja. Sen sijaan kampaajien assisstentit tekivät meille meikit vähän niin kuin harjoituksena. Ei lopputulos ollut mitenkään huono, mutta ei se ollut monien kohdalla mitenkään erityisen hyväkään. Meille laitettiin ohut meikkipohja, kulmat, yläluomenrajaus (ja ripsari, totta kai) ja huulikiilto. Hygieniassa olisi totisesti ollut parantamisen varaa, koska melkein kaikki käytimme esimerkiksi samaa ripsiväriä harjoineen.

Minä olin aikalailla edelleen, että häh, kun tukka oli vain sinne päin, kunnes minulle selvisi, että loppu kampaus tehdään lavalla. Stailauksen puolesta mentiin erittäin yksinkertaisella linjalla: mustat pillifarkut ja T-paita, sekä mustat korkkarit. Olin röhönauraa lavalla, kun kampaaja selosti inspiraatiotaan kampaukseeni. Edustin 60-luvun mallistoa, ja kuulemma näytinkin Brigitte Bardot'lta :D. Ehkä hyvin, hyvin kaukaisesti. Tykkään kyllä 60-luvun tyylistä, joten tukka oli ihan jees. Vaikka vähänpä siitä ehdin nähdä, kun salissa ei ollut peilejä. Illalla kiharat olivat jo hävinneet, mikä ei yllätä, kun pohjana oli vain muotovaahto ja päällä lakkaa. Saimme mallipalkkioksi Swartzkopfin tuotteita: hiuspuuterin, volume boost mönjän, shampoon ja hoitoaineen. Tosin pesuaineet olivat iäkkäille hiuksille :D. Hiuspuuterin lahjoitin jo eteenpäin, sillä minulla on itselläni olemassa yksi avaamaton purkki. Mielenkiintoisimmaksi jäi siis voluumia lupaileva aine. 

Kyllähän tekijät olivat ammattilaisia, ja mielestäni kaikki työt olivat onnistuneita ja sopivat kantajilleen, mikä on jo paljon. Kaiken kaikkiaan ihan mielenkiintoinen kokemus, mutta pitkäveteinen. Yksi jätkä joi varmaan 20 kuppia kahvia päivän aikana! Oikeasti! Ilmainen ruoka oli plussaa :D. Toisaalta oli kiva olla huollettavana. Minun hiuksiani tai meikkejäni ei ikinä laita kukaan, kun minä olen se, joka osaa laittaa. Siksi on kiva joskus antaa työ muiden tehtäväksi ja itse vain nauttia. Menisinkö uudestaan? Ehkäpä. Mutta en kyllä samana päivänä tentin kanssa. Huhhuh! Tentin sain tehtyä, mutta saa nähdä mitä siitä tuli. Vaikeudet eivät johtuneet kylläkään hiuspäivän sattumisesta samalle päivällä, vaan siitä, että luin vääriä asioita ennen tenttiä. Toivottavasti se menee läpi, se olisi pääasia. Heh, pääasia.

Ei kommentteja: