12.8.2014

Hiusten kihartaminen: figure 8 curling

Törmäsin Youtubin syövereissä minulle tuntemattomaan kiharrustekniikkaan. Kiharrustekniikkaa kutsutaan 8 kiharaksi käyttäen marcel-kiharrusrautaa. Tekniikkaa käytetään erityisesti pitkiin hiuksiin, joihin on vaikeaa muuten saada tasaista kiharaa. Yleensähän kiharan saa vain latvaan. Pakkohan kiharaa oli kokeilla! Mitään marcel-rautaa minulla ei ole, mutta ihan tavallinen, kapea kiharruspuikko sopi hommaan mielestäni aivan hyvin. Käytin tätä:


Katsoin silmä tarkkana ohjevideota. Opin itse tekniikan aika nopeasti, mutta ei se silti joka kerta tuottanut hyvää kiharaa, eli jokin taika siinä on. Jonkin aikaa säherrettyäni tajusin, että 8 kiharrus muistuttaa samaa tekniikkaa, jota käytetään, kun tehdään kiharaa suoristusraudalla. En vielä toistaiseksi hallitse kiharoiden tekoa suoritusraudalla. En omista suoristusrautaa, joten en ole päässyt harjoittelemaankaan. Joka tapauksessa 8 tekniikka onnistui minulta paremmin.

Ohjevideo:Video on mielestäni selkeä. Olen varma, että kiharoiden tekeminen jollekin toiselle kuin itselle olisi paljon helpompaa. Varsinkin hiusten takaosa vaati koordinaatiota, ja koko hiusten kihartaminen kärsivällisyyttä sekä käsivoimia. Tässä olen vasta aloittamassa. Olisihan sitä toki voinut laittaa ehkä vähän meikkiä naamaan ja silleen ennen näiden kuvien ottamista, mutta vissiin laiskotti :D. Minulla on hiuksissani vielä vanhaa kreppausta, jos ihmettelette, että mistä on kysymys.


Ennen:
Olin siis tehnyt ensimmäiset kaksi tai kolme kiharaa. Ihan on korkkiruuvin näköistä. Kihara myös tosiaan alkaa lähempää juurta kuin yleensä. Tässä vertailuksi 8 tekniikalla tehtyjä kiharoita oikealla puolella ja tavallisella tekniikalla tehtyjä vasemmalla. Ero on aika selkeä kyllä.

Koko tukan kihartamisessa meni hetki aikaa, mutta ei mikään mahdoton tehtävä. En silti varmaan lähtisi tekemään, ellei ole kyseessä jokin erityistilaisuus, eli kyse ei ole arkikampauksesta. Jostain syystä vasen puoli ei onnistunut ihan yhtä hyvin - tyypillistä.


Jälkeen (avaamattomat kiharat):Avatut kiharat:Oikeastaan lopullisen tuomion voi tehdä vasta sitten, kun on kulunut enemmän aikaa ja tietää kuinka hyvin kihara pysyy. Jos se laskee juuresta samalla tavalla kuin aina muutenkin, niin sitten tekniikka on hyödytön. Jos hiukset taas pysyvät kuohkeampina pidempään, on tässä jotain potentiaalia. Olisi hyvä päästä kokeilemaan kiharoita jonkun toisenkin tukkaan. 


EDIT: Tältä tukka näytti seuraavana päivänä. Eli kihara pysyi tavallista paremmin.


4 kommenttia:

Sanna K kirjoitti...

Sopispa mullekin kiharat näin hyvin :) Mulla oli kiharat valmistujaispäivänä ja valmistujaiskuvat nähdessäni totesin, että ei, ei ne vaan sovi, näytin aivan pöljältä :D

No niin, ajattelin jättää tänne vastauksen sinun mun blogiin jättämään kommentiin, koska se on täältä ehkä helpompi huomata. :) Ensinkin, hauskaa saada kommentti toiselta oululaiselta! Se on jo harvinaista, että joku suomalainen kommentoi, mutta että ihan kotikaupungista! Jos historialliset puvut kiinnostavat niin kannustan kyllä ehdottomasti lähtemään tähän harrastukseen! Sen jälkeen, kun itse aloitin tässä harrastuksessa, olen oppinut ihan hirveän paljon, saanut ihania uusia ystäviä ja joka vuosi on kivaa päästä erilaisiin tapahtumiin. Yleensä käyn enimmäkseen tanssiaisissa mutta viime viikonloppuna olin myös 1700-luvun markkinoilla ja se oli hauska uusi kokemus! Ammatinkin löysin tämän harrastuksen kautta, kun ei mennyt kuin vuosi ompelun aloittamisesta niin hain jo opiskelemaan vaatetusompelua :D

Tällä hetkellä minulla ei olekaan tässä harrastuksessa kuin yksi Oulussa vakituisesti asuva ystävä, joka myös haluaa aloittaa ompelemisen ja joka oli viime vuonna mukana hänen ensimmäisessä tapahtumassaan lainavaatteissa. Jos haluat niin mielellään voin auttaa ompelun aloittamisessa, suositella kaavoja ja kirjoja jne.!

Vielä niistä kankaista. Niitä voi löytää netistä, koska Suomessa esim. silkkien hinnat tahtovat olla aika kovia. Samaan hintaan ku täästä ostaa Eurokankaasta uutena (laadukasta) polyesteritaftia, saa silkkitaftia Yhdysvalloista. Täältä olen kerran tilannut: http://www.renaissancefabrics.net/ Kankaiden löytäminen on yleensä vähän myös tuurista kiinni, koska kyllä joskus paikallisistakin kangaskaupoista saa historiallisiin pukuihin soveltuvia kankaita (esim. puuvillaa). Ja on mulla tulossa puku ihan polyesteritaftistakin, koska en ole niin kovin niuho. Jos se näyttää hyvältä ja laskeutuu kauniisti niin kuin on aikakaudelle sopivaa niin saatan aivan hyvin sen ostaa. :) Mutta viime aikoina oon kyllä tosiaan enimmäkseen netistä tilannut.

GloomySunday kirjoitti...

Minä uskon, että jokaiselle sopii kiharakampaus, pitää vain löytää se oikea ;). Esimerkiksi löyhät laineet/surffikiharat sopivat lähestulkoon jokaiselle. Nämä kokeilemani kiharat ovat kiharampaa sorttia.

Muutoin vastasin blogiisi :).

Diana kirjoitti...

Love the hairstyle!

Sanna K kirjoitti...

Jep, niinhän se on! Jätin muuten vastauksen siihen viestiketjuun mun omaan blogiin tällä kertaa, jos et vielä hoksannut :)