11.2.2015

Hedgehog-kampaus

Minulle on tuottanut päänvaivaa keksiä, miten saada aikaiseksi 1700-luvun niin sanottu hedgehog-kampaus. Hedgehog on 1780-90-luvun "luonnolisempaa" tyyliä edustava muhkea kiharakampaus, jossa käytettiin aikaisempaa vähemmän koristeita tai täytteitä (kuten kehikoita yms.). Hiukset leikattiin aikaisempaa lyhyemmäksi, jotta saatiin luotua kasvoja kehystävä kiharapilvi. Aiheeseen voi perehtyä lisää esimerkiksi lukemalla tämän blogipostauksen.


Kyseisen kampauksen tekoa vaikeuttaa se, että kiharoiden pitäisi olla todella napakoita, jotta ne pitävät muotonsa. Olen kokeillut tähän mennessä erilaisia rautoja ja sormikiharoita. Kummillakaan tekniikoilla ei saanut aikaiseksi riittävä spiraalimaista, napakkaa kiharaa. Youtubea selaillessani löysin ohjeen tavallisilla muovisilla pilleillä tehtävistä kiharoista ja päätin kokeilla niitä. Hiukset siis kierretään kosteina pillin ympärille, solmitaan kiinni ja annetaan kuivua. Itse nukuin pillit päässä, mikä oli hieman epämukavaa, mutta ei kuitenkaan kovin paha. Pillit ovat onneksi pehmeitä, joten ne eivät kovin paljon haitanneet nukkumista. Myös tämä ohje lyijykynän ja suoristusraudan yhteistyöstä voisi olla kokeilemisen arvoinen.

Aamulla näytin tältä:
Kihara oli todellakin napakkaa! Jos joku muuten ihmettelee tummentunutta kuontaloa, voin sanoa, että hieman ihmettelen minäkin. Laitoin eilen hiuksiini kevytvärin, jonka olisi pitänyt olla vaalea kuparikulta (Lorealin casting crème gloss 8043). Ajattelin, että väri vaalentaisi vähän juuria ja koko tukka olisi enemmän samaa sävyä. No, kyllähän se nyt on enemmän yhtenäistä väriä juuresta latvaan, mutta sävy ei ole kyllä vaalea kuparikulta! Tai siis tuntuu, että koko tukka meni enemmän ruskean saävyiseksi kuin vaaleaksi. Paketin kuva ei näytä yhtään samalta kuin omat hiukseni :D. Joka tapauksessa ei kun availemaan kiharoita!
 
Suosittelen, että kiharat avaa latvasta alkaen, muuten latva on yhtä takkupalloa. Tuntuu, että hiuksia lähti vähän turhan paljon, kiitos takkuuntumisen. Eli maailman hellävaraisimmaksi tavaksi kihartaa tukkaa en tätä luokittelisi. Lopputuloksena oli todellakin kiharapilvi, suoranainen afro! En pystynyt oikeastaan lainkaan harjaamaan tukkaa ja kiharat olivat muutenkin hankalat käsitellä. Kiharaa kuitenkin oli ja se pysyi. Asettelin tukkaa muutamilla pinneillä ja koristelin sinisellä nauhalla.Lopputulos on kohtuullinen. Joskin edestä mielestäni hieman liian epäsiisti. Tukkaa olisi todennäköisesti pitänyt myös tupeerata, jotta sitä olisi edestä katsottuna ollut riittävästi. Varsinkin leveys jäi vähän vaillinaiseksi. Tämän tyyppisessä kampauksessa pitäisi olla enemmän leveyttä kuin korkeutta. Niskahiukset olisi pitänyt tehdä esimerkiksi sormikiharoilla, koska nyt niistä tuli liian kiharat. Jos olisin tehnyt kampauksta "oikeasti", olisin kihartanut ne erikseen suuremmiksi kiharoiksi, mutta laiskotti. 

Kihara on ehkä vähän liian pientä. Toisin sanoen pillit ovat vähän turhan kapeita. Pitäisi käyttää papiljotteja, pötköjä tai tehdä itse foliosta oikean kokoisia. Näissä edellämainituissa on vain se vika, että niillä on tuskaista nukkua. Olen vihdoin oppinut tekemään kiharaa myös suoristusraudalla, joten sitäkin voisi kokeilla. Suoristusraudalla kiharan saa nimittäin alkamaan lähempää juurta kuin tavallisella kihartimella. Kuitenkin pillitekniikalla saa helposti aikaiseksi riittävästi pöyheää kiharaa, eikä latvoja tarvinnut kuin vähän asetella pinneillä niin kampauksesta sai melko asiallisen. Tämä on siis mielestäni ihan käypä tekniikka sellaiselle, jolla on hiustenlaitossa vähän peukalo keskellä kämmentä. Aikaa meni lähinnä hiusten kieputtamiseen pillien ympärille, muuten kampauksen tekoon ei mennyt kuin varmaan 10 minuuttia. Tietysti hiuksia kannattaisi asetella paremmin ja käyttää siihen vähän enemmän aikaa. Etuhiusten kieputtamisessa pillien ympärille kannattaa olla erityisen tarkka, koska edestä kiharoiden olisi hyvä olla mahdollisimman symmetriset, jotta lopputulos olisi siistimpi.

Ei kommentteja: