30.4.2015

Tulevan kesän suosikit

Näin vappuaattona lienee ihan ymmärrrettävää fillistellä tulevaa kesää, vaikka sää onkin harmaa ja viileä. Eikös se ole jo perinne, että vappuna on kylmä? Näyttää sieltä aurinko kuitenkin kurkistelevan. Ehkä sitten taas toukokuussa tulisi helteitä. Ja vaikka Suomeen ei tulisikaan, niin sepäs ei meikäläistä haittaa, sillä olen toukokuussa Espanjan lämmössä! Lähden siskon ja siskontytön kanssa enon luo. Saimme äidiltä lentoliput lahjaksi :).

Keräsin kokoon inspiroivimmat kesälookit tämän vuoden Spring/Summer-mallistoista. Kuvat style.com.


Michael Kors
Jos pitäisi valita koko kesän vaatekaappi vain yhdeltä suunnittelijalta, Michael Kors voisi hyvinkin olla minun valintani. Voimakkaat ja kesäiset kukkakuosit, leveät helmat, ihanat sandaalit ja kauluspaidat yhdistettynä teksturoituihin hameisiin sulattavat sydämeni.


Diane Von Furstenberg
Tyttömäistä ja kevyttä seksikkäällä tvistillä, näin kuvaisin Furstenbergin kesän mallistoa. Ihastuin niin tuohon kietaistavaan gingham-mekkoon, että teen siitä itselleni oman version. Gingham-kuosi on muutenkin kolahtanut tänä keväänä. Pitää vain vältellä 2000-luvun alun viboja.


Rebecca Taylor
Rebecca Taylor on minulle täysin uusi tuttavuus. Tunnen muutenkin vähän huonosti niin sanotusti pienempiä merkkejä. Vakuutuin silti ensimmäisellä kerralla. Vaikka väripaletti on vaalea, se ei ole tippaakaan tylsä. Monissa mallistoissa näkyi yllättävän paljon kerrospukeutumisesta ottaen huomioon mallistojen vuodenajan. Liivit erityisesti ovat suosittuja. Ehkä pitäisi itsellekin hommata jonkin näköinen liivi. 


Sonia RykielJostain syystä yllätyin vähän Sonia Rykielin kokoelmasta. Ehkä odotin vain lisää neuleita ja olinkin positiivisesti yllättynyt! Joku liivi tai jakku olisi kyllä tälle kesälle must, kun näitäkin kuvia katsoo. Minimekon tai sortisien kera ehdottomasti. Pitkän historiallisesti värittyneen pukeutumisjakson jälkeen minuakin ovat alkaneet kiinnostaa puhtaammat linjat ja simppelimmät lookit. Niin siinä käy, että silmä lopulta tottuu ympäröivään estetiikkaan. Valkoinen minimekko olisi kyllä aika korkealla hankintalistalla. Tai itseasiassa ompelulistalla, koska minulla on jo sekä kaava että kangas, vuori tosin puuttuu. Sitten pitäisi vain saada aikaiseksi. 


Oscar de la Renta

Joko tuli kuvayliannostus? Lupaan, ettei enempää kuvia :D. Oletin, että näistä "isoista nimistä" Valentino olisi ollut suosikkini, koska sitä se on ollut jo parin vuoden ajan. Valentino ei kuitenkaan päässyt tälle listalle lainkaan, vaikka siellä olis muutamia oikeasti kivoja asuja, mutta kun ne jäivät vain niihin muutamiin asuihin sitten lopulta. Sen sijaan pidin Oscar de la Rentan koko mallistosta. Se on yhtenäinen, kaunis, sovellettava ja helposti ymmärrettävä. Osa mallistoista oli todella sekavia. Oli kuin niissä olisi ollut kaksi tai kolme eri mallistoa ympättynä yhteen. Oscarin kokoelmassa näkyy useita suosikkielementtejäni, kuten reikäpitsiä, sifonkia ja gingham-ruutuja sekä tietysti naisellisia leikkauksia. Uutena ompelilistalleni tulee korkeavyötäröiset, leveälahkeiset housut. Must have. Joku pellavakangas olisi niihin ihana. Lämmittävää, mutta hengittävää Suomen kesään.

Tässä oli neljä suosikkiani tulevaa kesää ajatellen. Nyt ei kun ompelukone surraamaan!

Ei kommentteja: