4.7.2009

Summertime, living is easy



Saimme sittenkin lainakoneen loppuoleiluksi taalla. Siksi saamme ainoastaan a-kirjaimia :). Tama paiva on mennyt lahinna nukkuessa, netissa, ruokakaupassa, ruuanlaitossa ja Janskun kanssa lenkilla. Janne siis juoksee ja mina? Ajan tietysti pyoralla vieressa :D. En jaksaisi millaan juosta niin pitkaa maatkaa kuin Jansku, joten olosuhteiden pakosta.

Paatimme sittenkin lahtea Amsterdamiin. Toivon mukaan homma menee mukiin. Ylihuomenna on lahto ja olemme paikanpaalla yhden yon jossain erittain edullisessa, mutta syrjaisessa hostellissa. Sielta saimme kahden hengen huoneen. Pohdimme pitkaan majoittumista keskustan kristillisen hostellin dormiin (eli siis miehet ja naiset nukkuvat erikseen isoissa huoneissa), mutta halusimme sittenkin mielummin omaa rauhaa ja varmasti hyvat younet. Dormissa ihmisisa olisi ollut 18 samassa huoneessa, ehka se kokemus sitten seuraavalla kerralla.

Pyorat ovat taalla erittain hyvissa hinnoissa, samoin uskoisin niiden korjaamisen olevan. Jannen pyorasta kirjaimellisesti rajahti takakumi jonkin aikaa sitten. Meinasimme jo epatoivoissamme vieda pyoran korjaamolle. Mutta! Minapa napparana tyttona paatin koittaa hamaran nakoisen takapyoran irroittamista ja kumien vaihtoa. Onneksi pyorassa ei ollut kasijarruja tai vaihteita. Ensimmainen pyorankorjaukseni ikina! Otin rutkasti valokuvia ja tutkiskelin ja pyorittelin osia. Olin rahannut pyoran etuoven eteen jalkakaytavalle. Oli paahtavan kuuma! Lopputulema oli mallikkaasti korjattu pyora ja erittain oljyinen mina.





Naamalla on ylpea ilme ja oljya, jota sitten suihkussa astianpesuaineen kanssa hinkkailin pois. Kunnes keksimme Janskun kanssa, etta ruokaoljy voisi olla tehokkaampaa.


Vihdoin on ollut kunnon helletta! Uimaan tekisi kauheasti mieli, mutta yhtaan paikkaa ei ole loytynyt toistaiseksi. Tanaan ulkoillessa huvitti huomatessani ajavani housut, puolihihainen paita ja huppari paalla 23 asteessa. Olen ilmeisesti tottunut lampoon yllattavan nopeasti. Pieni hikoileminen ei koskaan ole haitannut minua. Minusta on ihanaa, kun on vahan kuuma. Palelen 90% vuodesta ulkona ja sisalla, joten nautin taysin rinnoin kesailmoista.
Ilmoista nauttimisesta puheeollen seuraavassa kesatuulesta iloitsemista. Kuvat ovat jo joitakin viikkoja vanhoja, mutta mitas tuosta. Leija lensi niin kauan, kunnes se tarttui puuhun, josta se vankaamisen ja rankkaamisen jalkeen saatin onneksi irti.
















1 kommentti:

Monmon kirjoitti...

Ohoi matkalainen! Olen käynyt kastelemassa kasvejanne, ovat voineet ihan hyvin. Selvisivät kovista helteistäki. Pitäisi itsekin kokeilla leijan lennättämistä. Sitä en olekaan tehnyt aikoihin. Vähän täällä jo ikävöin seuraasi.