7.12.2009

Linnanjuhlat 2009

Tänä vuonna Linnanjuhlia katsoessani perheeni kanssa huomiotani eivät varsinaisesti herättäneet hienot puvut tai uhkeat koristelut. Eniten esille pomppasivat surkeat juontajat! Huonompaa juontoa juhlien aikana en ole kuullut koskaan! Aluksi mies- eikä naisjuontajilla ollut mitään hajua ketkä presidenttiä kättelivät niin että hilajsiuus halkoi ilmaa. Kun selostajat viimein saivat vihiä vieraista, he eivät olleet Suomen merkittävimpiä henkilöitä vaan sotasokea ex-hieroja ja presidentin kampaaja?! Ilmeisesti juonto yritti kompensoida tietämättömyyttään kertomalla omituisia yksityiskohtia vieraista, kuten eräskin kansanedustaja asui entisessä Vammalassa. Paniikissa juontajat hirittelivät omille kuiville vitseilleen. Hienompia hetkiä koettiin juontajien korjatessa toistensa tietoa vieraiden hekilöllisyyksistä. Monttu jäi auki useaan otteeseen selostajan aloittaessa lauseen tyyliin Katsojien on hyvä tietää, että...mhmhrm.... - me katsojat emme saaneet koskaan tietää, mitä meidän olisi ollut hyvä tietää. Useat lauseet päättyivät ihme köhinään tai muminaan. Vaikutti todellakin siltä, etteivät kaikki tiedot olleet aivan kohdallaan. Kysymyksiä herättävää tämä on siksikin, että kyseessa oli Yle, ei joku maikkari tai nelonen, sitä odottaisi parempaa tasoa. 

Illan juonto alkoi kääntyä lopullisesti farssiksi siinä vaiheessa, kun vieraita alettiin haastatella. Yhdeltäkin naisvieraalta kystyttiin miltä tuntuu olla suomalainen mies. Odotin tarkkaavaisesti viimeistä mokaa haastattelijoiden lopetellessa lähetystä ja sain mitä odotin. Naisjuontaja sanoi lähtevänsä pyytämään adjutantteja tanssiin, miesjuontaja korjasi ettei suinkaan adjutantteja vaan kadetteja. Ah, niinpä tietysti...hirinhirin. Adjutantit ovat presidentin  henkilökohtaista väkeä. Eihän se muuten, mutta kun koko illan juonto oli jo mennyt niin penkin alle. Ainakin linja pidettiin loppuun asti. Sama sekoilu jatkui myös juhlien jatkoilla. Paras hetki oli, kun haastateltiin Ilkka Kanervaa, joka vetosi päissään presidenttiin, jotta linnan "sokerivesibooli" voitaisiin vaihtaa kunnolliseen suomalaiseen viinaan. Nolokommentin jälkeen haastattelija lähti vielä kyselemään, että olisiko Kanervasta presidentiksi Suomelle?! Ja sitten vielä Kanervan naiselta, joka on joku nobody! Ketä kiinnostaa kuulla Kanervan naisen mielistelevä kyllä tietysti juoposta armaastani olisi presidentiksi... Voi sösses!

Paljon muuta sanottavaa minulla ei linnanjuhlista sitten olekaan. Ehkä korkeimmat pisteet annan PMMP:n Paula Vesalalle mallin ja kankaan valinnasta! Vaikka tätä kuvaa on jo taidettu nähdä blogeissakin.
Ei kommentteja: