25.5.2012

DIY
Olen viimeaikoina muokannut sekä vanhoja että uusia vaatteita uuteen uskoon. Pari vuotta sitten hankittujen rusettisortsien väri ei sittenkään ollut hyvä. Liian "trendikäs" minulle ja valkaisu sai takapuoleni näyttämään normaalia isommalta - ei siis kovin imartelevaa. Kuva on muuten otettu Oulunjärven rannalla. Se on ihana paikka! Maaperä on hiekkapohjainen ja siksi suurta järveä kiertävät mahtavat hiekkarannat.
Päätin, että sortsit saavat uuden värin. Ostin pesukoneeseen soveltuvan kangasvärin ja tummansiniset niistä tuli. Vaatteiden värjääminen on edullinen ja näppärä tapa uudistaa vanhoja vaatteita! Väri tarttuu kaikkeen luonnonkuituun (esim. puuvilla, viskoosi, pellava, silkki, villa), mutta ei esimerkiksi polyesteriin. Myös sekoitekankaita voi värjätä, kunhan luonnonkuitua on kankaasta yli 50%. Värin lopputulos ei välttämättä ole sekoitekankaita värjättäessä yhtä intensiivinen. Omat sortsini ovat puuvillaa ja värjäytyivät kauttaaltaan hyvin. Nyt sortsit ovat klassisemmat ja ehkä helpommat ydistellä vaatekkaappini muuhun sisältöön. Mangon mainion kirahvi T-paidan ostin huuto.netistä jonkin aikaa sitten. Ulkonahan ei vielä ole aivan näin lämmin, joten kuivaharjoittelen.
Seuraava projekti on tämän 80-luvun mekon muokkaaminen ajankohtaisemmaksi. Tykkään kauluksesta, eli siihen en aio koskea, mutta kavennan yläosaa ja lyhennän helmaa. En tiedä laitanko tuota vyötä takaisin vai en. Saa nähdä. Kangas on valuvaa ja kukkakuvio on mielestäni kaunis. Olen jo muokannut yhden aika överin kasarikukkamekon sopivaksi. Pitää esitellä se vielä täälläkin.


Vielä viimeaikaisin neulomukseni: pipo siskontytölle! Se on tosi nätti Auroran päässä. Kukan jouduin virkkaamaan kahdesti, sillä ensimmäinen yritys oli ihan katastrofi. En ole virkannyt juuri lainkaan, joten piti aluksi vähän harjoitella. Olen tyytyväinen lopputulokseen, ja siskonikin tykkäsi.Ei kommentteja: