29.7.2012

Kesäkierikki

Olimme tänään vierailemassa ystäväni ja tämä isän kanssa kivikautisessa ja tällä kertaa kesäisessä Kierikissä. Tänään oli mukavan lämmin päivä, vaikka välillä tuuleskeli ja ripsi. Kotiin tullessamme jopa ukkosti, mutta sitä kesti vain hetken. Tunnelma oli mukava, ihmisiä ei ollut liikaa. Meitä viihdytettiin muun muassa ruoanlaitto- ja painiesityksillä. Lisäksi paikanpäällä saattoi kokeilla kiven hiontaa, saviastioiden väkertelyä, jousiammuntaa, keihään heittoa ja melomista ruuhella, puusta kaivetulla kanootin näköisellä kapistuksella.Tässä sytytetään tulta.
Ruoanlaittoa.

 

 
Näytös puun katkaisemisesta kivikirveellä.
Lempiviihdykkeeni: paini! Mikään muu kuin jalkapohja ei saanut koskea maahan tai hävisi, myös ringin ulkopuolelle joutumisesta jäi tappiolle. Ei saanut ptkia tai lyödä tai kampittaa liian agressiivisesti. Myöskään vaatteista tai tukasta ei saanut ottaa kiinni.


Itse kokeilin saviastian kanssa nyhräämistä, ruuhella soutelua, keihään heittoa ja jousiammuntaa. Saven muotoilu toi mieleeni koulun kuvaamataidon tunnit. Ruuhella soutelu oli aika metkaa! Vaikka takapuoleni kastuikin, sillä ruuhi vuosi hieman.Olemme yrittäneet Jannen kanssa päästä tänä kesänä kanootin melontakurssille, mutta saa nähdä onnistuuko enää tänä kesänä. Toivotaan parasta. 

Jousiammunta oli kuitenkin hauskinta kaikista! Olen aina halunnut kokeilla ja nyt se viimein onnistui. Sain rakon oikean käden tottumattomaan etusormeeni. Sain onneksi jännitettyä jousen: pelkäsin olevani liian nyhvä ja heikko. Ei tarvinnut turvautua lasten jouseen :D. Tähtäsimme mihinlie peuraa tai kaurista esittävään maaliin. Tähtäyksessä olisi ollut aika tavalla parannettavan varaa, vaikka nuoli muuten aika hyvin lensikin. Vain kaksi nuolta jäi kiinni maaliin ja varmaan neljä osui, mutta kimposi aivan minne sattuu.


 

En ehkä vakuuttanut tyylillisesti, mutta suoritus oli ulkoasua lupaavampi :D.
Jannellakin oli tekniikka hallussa.
Aivan hyvä tapa viettää sunnuntaipäivä, vai mitä! Ja ai niin! Heitin talviturkin mäkeen eilen! Eli kävimme Janskun kanssa uimassa läheisessä pikkujärvessä. Ei ole varmaan koskaan mennyt näin myöhäiseen, mutta tämä kesä on vain oikeasti ollut tosi kylmä.

Ei kommentteja: