28.10.2009

Halloween?


Kuva.


Virallisesti halloween on amerikkalainen, markkinatalouden ja kepposten täyteinen juhla, jolle Suomessa ei juuri korvia - tai mitään muutakaan - lotkauteta. Vaikka meille on merkitty pyhäin miesten päivä kalenteriin, se ei kuitenkaan ole kovin hyvä ryyppypäivä, joten suomalaiseen tapaan nimenomainen juhla on jäänyt juhlimatta.

Epävirallisesti kaikkia kiehtoo halloweenin synkeä mystisyys kynttilöineen, kauhuhahmoineen, naamiaisineen, hämähäkin seitteineen ja niin edelleen. Itse olen törkeästi useiden vuosien ajan pitänyt yllä tätä amerikkalaista soopaa. Kuten joku saattaa viime vuodelta muistaakin.Kuva.


Olen aina pitänyt naamiaisista ja teemajuhlista. Valitettavasti Suomessa (ainakin minun kokemukseni mukaan) ollaan äärimmäisen huonoja teemailijoita. Tänä vuonna minulla on erityinen ongelma: en tiedä kenelle juhlani järjestäisin. Tänään olisi koulun puolesta jotain "aikuisten" juhlintaa paikallisessa onnelassa, mutta jotenkin ei nappaa taas yhden juhlan vääntäminen tekosyyksi oksennella pitkin vessoja (tällä lähinnä viitaten kanssaopiskelijoihin).
Kuva.


Jos ei nyt, niin ehkä ensivuonna? Suunnittelukin on päässyt nyt kokonaan unohtumaan. Ehkä mähöän sohvalla ja katson aiheeseen sopivan Saksikäsi Edwardin, suunnitellen valmiiksi ensi vuoden kemuja.Ei kommentteja: