20.10.2008

Scary trips

Kuudes vuosipäivä alkoi tänään rauhallisella aamiaisella ja juuri postiluukusta kolahtaneella Ellellä. Päätimme reippaina tehdä sauvakävelylenkin lähipururadalla. Jouduimme kääntymään takaisin suunniteltua aikaisemmin, sillä minun voimani hupenivat kuin vesi siivilästä. Käännyimme erikoisreitille, vaikka tien poskessa luki 'tie suljettu kunnostuksen vuoksi'. Törmäsimme siis möyryäviin, keltaisiin työkoneisiin. Paniikki siki ja siirryimme metsäpolulle. Jonkin matkaa kuljettuamme törmäsimme outoon näkyyn: verkkoaidalla ympäröity hylätyn näköinen alue metsän keskellä. Päästyämme lähemmäksi paikka osoittautui hylätyksi kettutarhaksi! Portin lukko oli avattu avaimella ja portti jätetty auki. Kävelimme lahoavien katosten ja ruostuvien häkkien keskellä ja tunnelma oli aika karmaiseva. Paikka oli jäänyt aivan yhtäkkiä autioksi. Häkkien päällä oli vielä säkkejä kuivikkeiksi tarkoitettuja jäkälää, varastoissa kanaverkkoa ja erilaisia laitteita... Meille tuli mieleen Falloutin ydinsodan jälkeinen maailma. Yksi varasto oli täynnä pahvilaatikoita muovisäkeissä, mutta kumpikaan meistä ei uskaltautunut varastoon sisälle tutkimaan niitä. Ruoho oli ylikasvanut ja aikoinaan kai kasvihuoneena toimineen katoksen muovit aivan revenneet. Kyllä ihmetytti miten ihmeessä sellainen paikka ylipäätään voi olla keskellä asutusta! Kävelimme tietä ja päädyimme suljetulle eläintarhalle, joka ei näyttänyt paljon paremmalta kuin kettutarha. Suljettu eläintarha oli tuttu, muttemme olleet käyneet sitä lähemmin tarkastelemassa. Harmittaa ettei ollut kameraa mukana. Mietimme, mitä on mahtanut tapahtua ja yksi teoria voisi olla, että kettutarha on rakennettu luvatta piiloon katseilta eläintarhan yhteydessä. Kun tarhan olemassaolo on käynyt ilmi, on kumpikin suljettu. Paikka ei vaikuttanut 10 vuotta vanhemmalta...

Tämän jännityksen jälkeen luin Timo K. Mukan Kyyhky ja unikko -romaania ja poikkikselle Harry Potteria ja Puoliveristä prinssiä (kyllä vain, ihan ääneen :)). Puoli kuudeksi riensimme katsomaan WALL.E-elokuvaa (on se vaan niin ihana) ja syömään intialaista ruokaa. Nam nam, se nan-leipä! Onneksi safkaa jäi vielä tuliaisiksi kotiinkin. Harmittaa, ettei tullut kameraa mukaan tällekään reissulle. Olimme molemmat niin nälissämme, ettei paljon  tullut syömiseltä puhuttua. Hehee! Jansku tuli esittelemään kallista Saksasta ostamaansa viskipulloa :D. Ilmeisesti maistelua luvassa. Tosin minä yökkään jos juon nimenomaista litkua.

Tässä vielä vuosipäiväasuni:

Takki/Jacket: Perintökalu/Inherited
Mekko/Dress: Itsetehty/Made it
Vyö/Belt: Äidin vanha/Mother's old
Kukka/Flower: H&M
Hame/Skirt: ? Helsinki
Villasukkikset/Woolen thights: StockmannP.S. Sorry, I've been terribly lazy writing in English! I hope I can make it up to you!

Ei kommentteja: