24.11.2008

Coatgirl

Lunta tulvillaan on raikas talvisää...


Vaikka ihan niin idyllistä ei viimassa ulkona olekaan, mikäs päivä olisikaan parempi toteuttaa lupaukseni kattavasta takkiesittelystä. Muistaako kukaan enää? Keräsin lähestulkoon kaikki takkini ja tein niistä privaatin näytöksen, vain teitä varten :D. Samassa voitte nähdä cooleimmat talvikenkäni ja vuosien varrella kertyneet pipot ja lakit. Onko se mikään ihme, ettei kaappitila riitä kun katselee tätäkin listaa. Okei, tästä puuttuu vielä pari takkia, joita en rumuutensa vuoksi jaksanut kuvata (urheilu- ja ulkoilutakkeja). Minun obsessioni kenkiä kohtaan on pikkuhiljaa siirtynyt takkeihin.


Tämän päivän asuni. Mekko vanha löytö kirpparilta, jos jotakuta kiinnostaa tietää :).


Alkupuheeksi voin sanoa, että nämä takit on "tarkkaan" hankittu eri lämpötiloja varten. Palelevana tyttösenä kaikkiin tilaisuuksiin täytyy löytyä sopiva ulkotakki, vaikka muutama epäkäytännöllinen ja käytännöllisyydessää epäesteettinen takki on löytänyt tiensä hengareilleni. Pitemmittä puheitta.Villakankainen bleiseri. Syksylle. Aikanaan hintava, mutta äiskä osti alennuksesta minulle lahjaksi <3.

Villakangasta ja mustaa samettia. Tämä on perintökalu, jota lyhensimme äitini kanssa. Hieman epäkäytännöllinen, koska nappeja vain kolme kauluksessa. Malli on ihanan moderni. Ei kovin kovassa käytössä, harmi vain. Jos olisi enmmän juhlatilaisuuksia, niin sitten. Vink vink.


Puuvillainen, vetoketjullinen takki. Tämän vuoden parhaita kirppislöytöjä. Takki on varmaan 70-luvulta, mutta voisiko se olla paljon enemmän tätä päivää?! Tuli lisäksi tarpeeseen, kun kaipasin käytännöllistä ulkoilutakkia. Ei kovin lämmin, kun ei ole vuorta.


Villakankainen keeppitakki. Tämä oli vähän heräteostos Zarasta, muistaakseni viime syksynä, ehkä. Malli on niin löysä, että minun on hankala yhdistellä tätä, kun en juuri käytä housuja. Lisäksi 3/4 hihat hankalat. Talvella käytän koulussa sisällä.


Ohut villakangastakki. Tarvitsin uuden talvitakin vuosia sitten. Löysin takin Rovaniemen hennesiltä, enkä ole katunut kertaakaan, vaikka koko onkin 36 eikä 34 niin kuin pitäisi. Ei kovin lämmin, mutta ollut kovassa käytössä. Yksi nappikin irronnut, mutten ole jaksanut ommella kiinni, eh. Kustun tätä pariisilaistakikseni, koska tuon baskerin kanssa tulee niin pariisilainen olo :). Itseasiassa taisin käydäkin Priisissa tämä takki mukanani.Paksu A-linjainen villakangastakki. Ehdottomasti yksi tämän vuoden parhaista huuto.net löydöistäni. Tämän tyyppistä villakangasta ei enää edes valmisteta! Kangas on paksua ja pitää tuulta todella hyvin. 70-luvulta. Hihat eivät ole täyspitkät, silloista muotia noudatellen, joten asettavat haasteita hanskoille. Kaipasin tuulenpitävää valkomustaa takkiani lämpimämpää villakangastakkia. Hattu on myös huuto.net löytö. Aito 50-luvun turkishattu. Näyttää vähän kuvassa turbaanilta, vaikkei ole. Turkis on hassu materiaali, koska hattu päässäni en kuule paljon mitään.


Aito lammasturkki. Olen saanut tämän takin äidiltäni, joka on hankkinut sen aikoinaan 70-luvulla. Voittamaton 20 asteen pakkasissa, mutta painaa kuin synti. Plus että minusta tuntuu aina vähän...inhottavalta, kun ajattelen mitä ihmiset ajattelevat. Typerää, eikö.


Torstain untuvatakki. Olin lukioikäinen, kun sain yhtenä talvena tapreekseni ainaisesta palelemisesta. Äitini oli niin onnellinen uudesta suhtautumistavastani, että osti minulle tämän takin. Vaikka näytänkin kävelevältä tomaatilta takki ylläni, käytän sitä silti. Mikään ei lämmitä takamustani kuten untuva :D. Lakin olen muuten hankkinut ollessani yläasteella! On se kyllä kestänyt aikaa.
Hennesin villakangastakki. Tätäkään en ole ostanut uutena kaupasta, vaan huuto.netistä. Mietin ostamista monta päivää, mutta lopulta sisareni sain minut vakuutettua. Sain takin erittäin kohtuulliseen hintaan. Vuori ei ollut missään maailman parhaassa kunnossa, mutta hintansa puolesta ei ollut valittamista. Varsinkaan, kun muuten takki on lähes uuden veroinen. Olen tykännyt tästä tosi paljon. Malli on ihanan tyttömäinen ja väri erottuu harmaiden ja mustien takkien keskellä edukseen. Pipo uusi ostos Kappahlista viime viikolta. Hyi minua.


Untuvatakki. Tämä on varmaan kallein takkini, uskokaa tai älkää. Koska kyllästyin viime vuonna näyttämään punaiselta makkaralta punainen untuvatakki ylläni, ja koska tarvitsin toppahousujen seuraksi lämpimän takin, marssin Stockmannille. Investointia en ole katunut. Takki on ihanan kevyt, pitää tuulta ja on tietty lämmin. Ystäväni on nähnyt monenlaista ja se myös näkyy, pesu olisi paikallaan. Pipon pöllin äidiltäni pari vuotta sitten ;).Ah, kesätakkikategoriaa. Vakosamettibleiseri hennesiltä. Tämä yksilö tuli hankittua vuosia sitten Saksasta. Taitaa olla ensimmäisiä takkeja, jotka menin itse kauppaan ostamaan. En pidä bleisereistä, joiden napitus on matala, koska silloin niissä tulee kylmä. Tämä on tarpeeksi ylös napitettava. Kumma kyllä takki on pitänyt pintansa vuosien varrella. Enää en käytä tätä niin paljon kuin ennen. Kaulaliina poikkiksen <3.>

Hohtava trenssi. Viime kesänä ostin tämän jostain Saksasta 20 eurolla. Käytin tätä paljon kesällä, koska tämä sopii mekkojen kanssa niin hyvin. Nyt minua hieman mietityttää tuo materiaali, että onkohan se sittenkin liian...kiiltävä minun makuuni. Haluaisin lisäksi sellaisen leveähelmaisen, mustan trenssin. Nami nami. Itseasiassa sain tämän takin takaisin vasta jonkin aikaa sitten, koska se katosi sukujuhlissa kesällä :D.

Hmm. 12 takkia. Onko se nyt paljon vai vähän... Minulla tulee tunne, että vielä joitakin pikkuystäviä mahtuisi kaappiin. Kuten se musta trenssi ja villakangastakki :). Lisäksi olen haaveillut untuvatakista, jossa olisi sellainen selvä vyötärö ja muhkeahko kaulus... Kaapissani odottaa myös ompelua yksi villakangas. Hitsi, kun jaksaisi aloittaa senkin urakan. No joo. Kyllä näitä taitaa minulla olla yli yhden ihmisen tarpeen, myönnän. Lähes kaikki ovat kuitenkin jokavuotisessa käytössä.

Kellään muulla päiväunissa uutta unelmatakkia?

Ei kommentteja: