27.10.2010

Tämän päivän häiritsevin kuva

Image and video hosting by TinyPicTiedättekö mistä tietää tulleensa vanhaksi (eikä sillä ole mitään tekemistä tuon häiritsevän kuvan kanssa, joka on nyt Jannen tietokoneen taustakuvana)?
Siitä että ulkomaille lähteminen on hermostuttavaa. Olen kiertänyt Eurooppaa pienen ikäni, mutta ehkä juuri siinä onkin se ongelma: en ole koskaan käynyt Euroopan ulkopuolella. Nyt olisi elämäni tilaisuus lähteä Chileen neiti Hukan luokse, ja olenkin menossa. Mutta jossain mielessä vastentahtoisesti. Siellä vallitsee kieli, josta minä hallitsen ilmauksen hola. En tiedä mitään Chilestä ja mielikuvani on aika painajaismaisesti värittynyt. Olen myös alkanut ajatella ötököitä. Yök. Tai aloin ajatella nyt. Taas. Tätä hetkeä ennen olin autuaana unohtanut koko asian. Eniveisselismeisselis (Eikä millään tavalla taaskaan viitaten tuohon kuvaan. Mistä lähtien vauvaöljyllä kasteltu mies on ollut seksikäs? Vauvaöljyn keksimisestä asti?) olen kuitenkin lähdössä. Vaikka se lentokonematka piinaa minua jonkin verran. Se on pitkä ja huonolla tuurilla se sisältää 15 tuntia odottelua erinäisillä kentillä. Minä olen huono odottamaan yksin lentokentällä. Sitäkin on tullut tehtyä. Ongelmaksi siinä muodostuu tekemisen puute, sillä ajattelin roudata mukaan vain sopivan repullisen tavaraa, koska aiomme liikkua ympäriinsä, eikä sinne taida mahtua kovin montaa kirjaa ja lehteä ja sen sellaista. Läppäristä puhumattakaan, joka btw painaa niin paljon, ettei reppuun muuta painon puolesta mahtuisikaan.

Pahoittelen tätä järjetöntä...Okei, pahoittelen sitä vasta huomenna tai ensi viikolla. Olen tänään käynyt aamulla zumbassa (Joka oli aika kivaa! Lukuunottamatta sitä, että unohdin ottaa sisäkengät mukaan ja nyt molemmat pottuvarpaani ja päkiäni ovat rakoilla) ja lukenut sittemmin koulukirjoja, poiminut sitaatteja ja kirjoittanut puolet esseestäni murehtien samalla ensiviikon tutkimuskurssi osa 2 tenttiä ja siihen liittyvää vammausta. SItten ajattelin keventää etsimällä lentolippuja Chileen muun muassa ruotsalaisilta sivustoilta. No, se ei ollut kovin hyvä kevennys. Ne, jotka ovat yrittäneet metsästää lippuja normaalia halvemmalla jostain netinkolosta, voivat hyvin ymmärtää. Jotenkin päälle on iskenyt pieni hepuli. Nukkumaanmenon aika on tullut. Tai ainakin iltapala-aika.

P.S. Olen tänään yrittänyt opettaa Jannelle miksi kahden saman konsonantin väliin yhdyssanoissa tulee viiva. Esim. tähti-ilmiö. Janne yrittää aina laittaa väliviivoja muihinkin yhdyssanoihin niin että lopputulos on tyyliin katto-lamppu. Yritin saada Jannea lukemaan kahden saman vokaalin yhdyssanaa ilman viivaa, koska silloin kielikorva sanoo, että jotain puuttuu. Ensinnäkin Janne ei osannut, vaan korjasi sanan oikein. Hetki sitten yritin uudelleen (viittaan seuraavassa itseeni termillä "minä"):

Minä: Janne, lue tämä: iltapaalaika.
Janne: Iltapaala-aika.
Minä: Ei, sinä et osaa. Se on iltapalaaika. Mihin kohtaan tässä välimerkki tulee?
Janne: Mitä tässä edes lukee? Ei tämä ole mikään iltapala-aika!
Minä: (Repeilyä) Joo, tähän tulee tällainen välimerkki: iltapaal'aika.

2 kommenttia:

Monmon kirjoitti...

Milloin menet katsomaan Niikiä? Kannattaa hankkia kansainvälinen opiskelijakortti(ISIC)esim. Kilroyn sivuilta. Samalta sivulta löytää halpoja opiskelija hintaisia lentoja. En tosin tiedä onko Chile niiden listoilla.
Oksettava kuva tosiaan.

GloomySunday kirjoitti...

Helmikuussa.
Tieto tuosta kortista voi käydä hyödylliseksi, kiitos :).
Toistaiseksi niiden "opiskelijalennot" ovat olleet kalliimpia kuin jotkut normilennot. Että etsintä jatkuu. Tässä taitaa olla vielä sen verran aikaa, että kaikista lennoista ei ole edes tietoja vielä.
Äärimmäisen hämärä tosiaan.