7.5.2013

Käsityötä kerrakseen!

Huhhuh! Kylläpäs se aika rientää ja kiirettä pitää. Koulu on kyllä jäänyt nyt vähän taka-alalle, kun on ollut perheasioita hoidettavana. Siskontyttöni ja sisareni olivat käymässä viime viikon ja lähtivät sunnuntaina kotiinsa. Olin mukana hoitamassa Auroraa ja pitämässä seuraa. Eilisen olin äidillä tekemässä mekkoa Idalle, joka pääsee tänä keväänä ylioppilaaksi :). Oikeanlaista ei löytynyt, joten minä ajattelin astua areenalle ja tehdä sopivan mekon. Olemme käyneet ostamassa kankaat: valkoista pitsiä ja hento persikanvärinen aluskangas. Mekon mallia inspiroi tämä australialaisen Lover-merkin mekko:

Mekko on siis väreiltäänkin jotain taaimmaisen mekon tapaista. Hihoista ja helmasta tulee vähän lyhyempi. Ja pitsi on tietysti vähän erilainen. Se on kukkaa ei paisleytä.


Toivottavasti saan mekon onnistumaan. Kankaat maksoivat 80 euroa, joten uusia ei oikein voi hankkia. Jaiks. Nyt on jo ollut ongelmia kaavojen kanssa. Onneksi tajusimme tehdä sovituskappaleet lakanakankaasta. Tein kaavat kolme kertaa ennen kuin onnistui. Ida lähtee tänään kahdeksi viikoksi Itävaltaan, joten minulla ei ole mallia tänä aikana. Pitäisi silti saada mekkoa tehtyä, että ehtii.

Kankaista puheenollen. Eurokankaassa oli kaikista kankaista -20%, myös jo valmiiksi alennetuista. Olihan sinne sitten pakko mennä katsomaan. Mona minut kutsui mukaansa. Ostimme hänelle ihanan mandariinin värisen ruutukankaan! Itsekään en voinut poistua kaupasta tyhjin käsin, vaikka aluksi tuntui, etten löydä mitään.


Voisiko paljon tämän hempeämpiä sävyjä olla? Ensimmäinen kangas on satiinia, toinen superedullista tweediä. Maksoi vain noin 3 e/m alennusten jälkeen! Sain sitä yli kaksi metriä. Valkoinen brodyyrikangas on valkoista puuvillaa. Tämän osti minulle äiti, sillä se oli alennuksesta huolimatta kallis. Ajattelin tehdä siitä kauluspaidan <3 br="" nbsp="">
Kankaiden väreihin sopivat myös uudet, ihanat kenkäni (jotka ostin jossain mielenhäiriössä, koska ei minulla olisi ollut niihin varaa...).

Tiedoksi muuten käsityöihmisille, että jonkin aikaa sitten ilmestynyt suomen kielinen Burda style on tilaamisen arvoinen. Ainakin minun mielestäni vaatteet ovat paljon enemmän tätä päivää ja mielenkiintoisempia kuin esimerkiksi Suuren käsityölehden kaavat. Lehden plus-koon mallistot ovat myös tosi kivoja! Joskus kivampia kuin normikokojen kaavat.


Ostin tosiaan myös uusimman Modan siksi, että siinä oli vihdoin ja viimein muutama käytettävä neulepaidan kaava. Minulla on ollut langat kohta kaksi vuotta, mutta sopivaa ohjetta en ole löytänyt kuin vasta nyt. On ollut tosi hankala löytää ohjetta peruspaitaan, jossa on pyöreä pienehkö kaula-aukko.  Jompikumpi näistä siis:


Ei kommentteja: