10.7.2014

Hääjärjestelyjä tuhatta ja sataa

Nyt on iso operaatio viimein valmis! Paperikukat on nyt saatu valmiiksi! Halleluja ja muita ylistyslauluja. Kukkaprojekti on ollut yksi isoimmista. Siskoista on ollut iso apu, mutta on meillä käynyt moni ihminen tekemässä kukkia siskon kavereista omiin ystäviin. Itseasiassa työ on sujunut melko leppoisasti, ja yhdessäolo on ollut mukavaa. Kuten sisko sanoi, näin paljon ei olla vietetty aikaa kolmistaan vuosiin. Stressiä on toki piisannut. Nyt meillä on keittiö täynnä kukkia! Osa on vielä siskon luona, eikä kuvissa näy muutenkaan kaikki. Kämppä alkaa olla aika täynnä kaikenlaista hääkamaa tässä vaiheessa. Vieraatkin alkavat kärsiä klaustrofobiasta :D.Kukkien lisäksi olen hankkinut ja spray-maalannut kultaisiksi muovisia pikkueläimiä. Niitäkin on tarkoitus laittaa pöytiin koristeeksi.


Keksin tehdä paikkakortit freakshow-pelikorteista. Nimet tehtiin kohokirjoittimella (joita saa esimerkiksi Clas Ohlsonilta, jos joku on vailla). Tosi kätevää ja nopeaa! Lopputulos on ainakin minun mielestäni hyvä. Valitettavasti ihan kaikille ei riittänyt kuvakorttia, vaikka pakkoja oli kolme. Pakat ovat Bicyclen.
Ja mitäs muuta? Tilasin myös konfettia, jota laitoin meidän läpinäkyviin ilmapalloihin saavuttaakseni tämän efektin:
En tiedä kuinka hyvin onnistuu, mutta pidetään peukkuja. Lisäksi meille tulee punaisia ja kullan värisiä palloja, jotka täytämme heliumilla. Ja kaksi 90 cm punaista palloa ulos. Lisäksi hankin muffinssikääreitä, jos vaikka innostuisi vielä leipomaan vähän ekstraa häihin. JOS jaksaa. Onneksi niitä voi tehdä myös pakkaseen.Hatun olen väsännyt itse youtuben ohjeiden avulla. Vielä toinen meidän toiselle seremoniamestarille/tirehtöörille. Teen toisesta vaalean ja enemmän kullansävyisen. Toivottavasti ne sopivat pukuihin, joiden kanssa on muuten ollut ongelmia. Tarkoitushan oli, että ompelisin ne itse. Kankaat hankin jo kauan sitten. No...kankaat paljastuivat vääränlaisiksi oman arviointivirheeni vuoksi. Alkuperäinen kaava ei vain toiminut niillä kankailla. Sitten keksittiin toinen malli. Ensimmäisen sain puoleenväliin, kunnes totesimme Jannen kanssa, että aikaa on enää kaksi viikkoa ja vaikka mitä muutakin tekemättä. Aika loppui kesken. Siinä sitten paniikissa selasin nettikauppoja neljän samanlaisen mekon toivossa. Niiden pitää siis olla pitkiä. Halusin alunperin punaisia, mutta kaikkea ei voi saada. Lopulta löysin mekon, josta oli kaikille kokoja kahdessa eri värissä (valitettavasti), ja ne olivat alennuksessa. Tilasin siis ne. Mekkoasiaa olen stressannut kaikista eniten koko hääjärjestelyiden aikana! Yritin löytää sellaisen, joka sopisi kaikille ja josta kaikki pitäisivät. Tässä se  nyt on nudena ja korallina:
Valitettavasti mutkat eivät loppuneet tähän. Kun paketti postitettiin, ilmoitettiin minulle pahoitellen, ettei nudenväristä ollutkaan kuin yksi! Ääk! Paniikki uudestaan! Mitäs nyt toiselle kaasolle?! Lohdutin itseäni, että, ainakin siskoilla on nyt samanlaiset. Kaasollekin halusin pitkän puvun, koska kutsumme pukukoodissa niin toivotaan. Löysimme sitten tämän:

Väriteemani meni tässä kohtaa kyllä päin mäntyä, mutta kill your darlings. Nyt sitten jännitetään ehtivätkö mekot ajoissa perille. Niiden pitäisi tulla ensi viikon alussa, mutta koskaan ei voi olla varma. Jos ne eivät ehdi, sitten en tiedä mitä tehdään! Tässä sen huomaa, ettei kaikki aina mene suunnitelmien mukaan. Jospa se tästä kuitenkin asettuisi!

4 kommenttia:

Ronja kirjoitti...

Voi, kuinka ihania ideoita! Olet todella luova ja taitava. Kukat ovat tosi nättejä! Miksi ostaa kalliita, aitoja kukkia jotka kuolevat hetkessä, kun voi itse hyvässä seurassa tehdä noin nättejä kukkia joita voi käyttää vielä muuallakin? Ja nuo eläimet ovat tosi hauska idea, näyttävät tosi hienoilta kultaisina! Odotan innolla nähdä lisää hääjuttuja. :3 Tosi inspiroivaa ja persoonallista! Ja nuo mekot on IHANIA o_o

GloomySunday kirjoitti...

Kiitos! Toki internet ja pinterest ovat siivittäneet näitä ideoita aika paljon, mutta omaakin mielikuvitusta on käytetty. Tänään värkkäsimme tuulihyrriä :). Yritän saada vielä lisää kuvia blogiin. Meillä ei rahaa ole käytettävissä ihan pilvin pimein, niin esimerkiksi kukissa sai tosi paljon säästettyä tällä tavalla. Sama määrä oikeita kukkia olisi maksanut tuhansia euroja - nyt rahaa meni varmaan noin 200 euroa.

Ronja kirjoitti...

Mahtava säästö! :) Itse olen ajatellut että omiin häihini tulee villikukkia.. eivät maksa mitään. Meilläkään ei tule olemaan rahaa tajuttomasti tuhlattavaksi (ainoa johon haluan oikeasti panostaa on hyvä valokuvaaja) joten kaikki mitä vain voidaan tehdään itse. Juuri niin kuin te olette tehneet!

GloomySunday kirjoitti...

Villikukkia mietin ensin itsekin, mutta tähän aikaan ei enää kuki kovin moni luonnonkukka. Kesäkuu on Suomessa kukkivien kasvien parasta aikaa. Eli jos häitä vietetään kesäkuussa, se on hyvä idea :).