15.6.2013

Entten tentten teelikamentten...

Olen yrittänyt etsiä itselleni hääkenkiä ensi kesäksi. Ajattelin suorilta skipata kaupat ja turvautua netin ihmemaahan. Nyt, kun on menossa alennuksiakin. Minulle on tulossa sata pakettia vaikka mistä :D. Hieman ehkä innostuin. 

Mitäs sitä sanoisi näistä Irregular choicen Love dove kengistä? Ne ovat melkein enemmän veistos kuin kengät :). Löytyivät brandokselta 159 euron hintaan, joka on muuten maksimi hintakattoni. Joku raja rahankäytössä. Mutta joo, haluan jotain suhteellisen näyttävää ja ehkä vähän erilaista, mutta parin, jota voi käyttää myös juhlien jälkeen. Irregular choicet ovat ainoat, jotka olen jo ehtinyt saada. Kengät ovat todellakin näyttävät ja yllätävän tasapainoiset kävellä. Remmit saa kiristettyä tarrojen avulla, joten istuvuus on taattu. Tosin tilasin koon 38, joka on periaatteessa vähän iso ja siksi remmitkin piti kiristää niin tiukalle, etteivät kengät enää näyttäneet kovin hyvltä. Menevät siis palautukseen siksi, että ovat isot, liiankin erilaiset ja missä ihmeessä minä näitä käyttäisin juhlien jälkeen. Myöskään korko ei ollut minun juttuni.

Vaihtoehdot 2 ja 3 ovat yoox.com sivulta. En ole aikaisemmin edes selannut kyseisen verkkokaupan sisältöä. En tiennyt, että nettikauppa on italialainen! Ei siis tulleja, huh. Kenkävalikoima on muuten melkoisen fantastinen. Valikoima on valtava. Selasin yli 30 sivua kenkiä löytääkseni nämä kaksi paria. Mitä muuta tästä voi todeta kuin että olen melko valikoiva? Mina buenos aires -merkin kengät ovat itseasiassa melkoisen hääystävällisiä. Niissä on tangovibaa ja vaaleita sävyjä. Päädyin lopulta näihin pastellisävyisiin kaunokaisiin. Jossain vaiheessa tajusin alkaa tuijottamaan materiaalin (oltava nahkaa) ja mallin lisäksi myös koron korkeutta. Korkokenkäkokoelmani ei nimittäin sisällä yhtään paria, jonka korko olisi 9 senttiä korkeampi. Olen todennut 8-9 sentin sekä hyvännäköiseksi että miellyttäväksi kävellä. En halua omissa häissäni joutua riisumaan kenkiä tunnin päästä siksi, että en vain pysty kävelemään niillä. Suutari pysyköön lestissään (hehhehehee...). Mina buenos airesin korko on vaihtoehdoista kaikista  kaunein ja elegantein. Minulle on tärkeää, että kegän kokonaissiluetti on kaunis. Väri on melko morsiusmainen, mutta ei kuitenkaan ihan perinteinen. Nämä sopisivat todella hyvin pukuni henkeen, mutta jatkokäyttö on kysymysmerkki. Hinta alennuksien jälkeen 95 euroa (alkuperäinen hinta 150 e).Pari numero 2 on Anura-merkin ja herkullisen värinen. Malli on supertrendikäs tällä hetkellä. Nämä ovat joukon toiseksi kalleimmat alennusten jälkeen 120 euroa (alkp. 162 e). Meillä tulee häihin mahdollisesti karnevaali/sirkusteema ja siksi olen etsiskellyt myös punaisia kenkiä teemaväreihin sopivaksi. Nämä osuvat siihen maaliin. Käyttäisin kenkiä vaikka heti eli jatkokäyttö on taattu. Ainoa kysymysmerkki onkin mokkanahka. Onko se tarpeeksi juhlava? Voisihan tuohon jalkapöydän päälle tietysti säätää jonkun irroitettavan, välkähtelevän koristeen. Eikös sellaisia jossain myydä?
Sitten zalandon vaihtoehdot 4 ja 5. Perlaton kengissä on taas sitä punaista. Nämä ovat muuten melko hyvässä alennuksessa 114 eurosta 55 euroon. Itseasiassa tämä koko shoe business on ihan kidutusta! Kaikki nämä kauniit kengät! Voisin ottaa joka ikisen parin (paitsi ehkä ensimmäiset ovat vain liian överit). Ja entä ne kaikki muut kengät näillä sivustoilla alennuksessa, byhyy! Anyways, nämäkin ovat mokkanahkaa, mutta juhlavaa ilmettä lisää hopeinen käärmeennahkakuosi. Edelleen muodikasta, mutta ei ehkä minua, käärmeennahka siis. Näissä kengissä tykkään erityisesti platon olemassaolosta. Se tekee kävelemisestä miellyttävämpää. Jatkokäyttö juhlakenkinä varma. Ja viimeisenä vähän kimalletta ja vaaleanpunaista. Nämä ovat ehkä eniten perinteiset hääkengät. Jos näissä ei olisi kimalletta, olisin dissannut nämä suoralta kädeltä liian tylsinä ja yksitoikkoisina. On ne vaan söpöt! Ja luulen, että nämä voivat olla melko hyvät jalassakin, sillä remmit näyttävät siltä, että ne tukevat juuri oikeista kohdista. En enää löytänyt mallia zalandon sivuilta, lienee loppunut. Hinta on 99,95 euroa. En ole varma millainen jatkoelämä näillä tulisi olemaan. Pelkkinä juhlakenkinä jees, mutta ehkä vähän yksitoikkoiset. Olisivatko nämä liian hääkengät tavallisiin juhliin? Ja liiankin vaaleanpunaiset? Ei yhtään särmää.Valikoimassani on pelkkiä sandaletteja syystä. Niin sanotut pumpsit eivät 99.9% todennäköisyydellä istu jalkaani. Olisi siis älytöntä tilailla niitä netistä vain todetakseen ne huonoiksi. Kyseessä on kuitenkin kesähäät, joten sandaletit sopivat mainiosti, ne myös sopivat jalkaani todennäköisemmin. Toivottavasti edes joku pari on hyvä ellei täydellinen. Mielellään vain yksi, ettei tule houkutuksia venyttää kukkaroa :D.

Ei kommentteja: